De Kerstmutsenwedstrijd

De Kerstmutsenwedstrijd2019-01-11T10:37:45+00:00

logo icon de-nunspeetse-39x45_gscDe Kerstmutsenwedstrijd

Dinsdag 18 december 2018 – de jaarlijkse KERSTMUTSENWEDSTRIJD van de Damesdag

Werd het toch ineens heel koud in het weekend, de dreiging van sneeuw ‘hing’ in de lucht, als de wedstrijd toch maar door kon gaan! Gelukkig waren de weergoden ons gunstig gezind en gingen 23 vrouwen met hun kerstmuts blij de baan in voor de laatste wedstrijd in 2018. Driebal strokeplay en de gepersonaliseerde kerstmuts (met lampjes!) plaatsen op de plek waar je laatste slag eindigde. Natuurlijk met de instructie om je muts niet ergens in het bos te plaatsen, maar op de fairway ‘ter hoogte van’, want de afgelopen jaren waren wel wat mutsen op mysterieuze wijze meegenomen door de boskabouters.

Ik denk soms ineens een kabouter met onze muts door het bos te zien flitsen!

In de verwachting dat de winnares triomfantelijk met haar muts zou binnenkomen, zat de wedstrijdleiding helemaal klaar om die dame(s) te complimenteren, maar ……….. de winnares moest haar muts achterlaten in de hole van de 18de! Dit mocht natuurlijk de pret niet drukken, want tijdens het diner ontbrak het niet aan prijzen: prachtige kerststukken voor de eerste 5 winnaressen, 2 voor de nearies en 2 voor de longest.

Een goed einde van een heel mooi 2018. Wat hebben we genoten van het mooie weer, de prachtige baan en de gezelligheid op het terras. Het is echt weer wennen om binnen te zitten.

Naast de gezelligheid moest er ook nog een serieuze zaak worden afgehandeld en wel afscheid nemen van de dames die per 1 januari om de hen moverende redenen geen lid meer zijn van ‘De Nunspeetse’. Dat deden we met een mooi kerststuk en een broche in de vorm van een specht, als herinnering aan onze Damesdag, en de hoop uitsprekend elkaar in de toekomst nog een keer tegen te komen op de golfbaan.

Het wedstrijdprogramma voor 2019 staat in de steigers, de damesdagcommissie kijkt met tevredenheid terug op 2018 en vol verwachting naar wat 2019 gaat brengen. Alle informatie zal de komende tijd geplaatst worden op de damesdagpagina van de site van ‘De Nunspeetse’.

Dames, bedankt!