Clubkampioenschappen matchplay

//Clubkampioenschappen matchplay

Clubkampioenschappen matchplay

Wedstrijdverslag

door: Wybe Jan Nauta

Wij spelen volgende week samen de finale, waren de woorden van de jonge Dean tegen mij, nadat wij ons geplaatst hadden voor het MP weekend. Dat vond ik een zeer sympathieke opmerking van hem, echter hij had toen al lang door dat wij elkaar in de eerste ronde (en niet in de finale) zouden treffen.

Zaterdagochtend troffen Dean en ik elkaar, we starten op Zuid. Dean won de toss en sloeg zijn eerste drive van het toernooi foutloos richting de fairway. Dat kon ik natuurlijk niet op mij laten zitten. Ook mijn afslag ging als een streep rechtdoor. Dean mist de green aan de rechterkant en ik speel veilig midden green. Voordeel voor mij, dacht ik nog, maar Dean chipt zijn bal op 10 cm van de hole en vervolgens kan ik aan de bak. We halven de eerste hole, de tweede en de derde. Dean wint hole 4 en 5, we halven 6 en ik win 7. Eén down na 7 holes.

Mijn bal vindt helaas de bunker, maar Dean mist de green van 8. Wederom krijg ik een demonstratie van het sublieme korte werk van Dean, een pitch van een meter of 20 ligt naast de hole ‘neem maar mee’ … mijn put lipt de hole en het is weer terug naar 2 down. Hole 9 halven en we gaan door naar 10. Ondertussen zien we Marcel en Herman al naar het terras afbuigen, Herman had waarschijnlijk iets verkeerds gegeten en moest in Marcel z’n meerdere erkennen.

Dean en ik spelen verder, we halven 10 en 11, Dean wint 12 (Noord-3) en dan sta je ineens 3 down. Ik win de hole daarna met een birdie en verklein de achterstand weer tot 2 down. Vervolgens halven we Noord-5 en -6 met parren. Dean wint hole 7 met een keurige par en het is klaar, onze wedstrijd zit er op. Ik verlies 3-2 van Dean, die zich vanaf dat moment zorgen begon te maken over de winnaar van de flight achter ons.

Jan Martijn speelde tegen Bart (de vader van Dean). De winnaar van deze partij zou in de middag de volgende tegenstander van Dean worden. Wij hebben op hole 18 (Noord-9) de mannen opgewacht, we wisten dat de stand gelijk was. Jan Martijn lag met zijn afslag links in het bos, Bart lag keurig rechts op de fairway. Jan Martijn sloeg een prachtige draw met ‘lage 6’ op de green en hield een put van 5 meter over voor birdie. Een geweldig resultaat vanuit die positie. Bart stift zijn bal binnen 2 meter van de vlag. Jan Martijn mist de birdie maar hield een lastig putje terug over. Bart laat z’n put net iets te kort om de partij in stijl te winnen. Helaas lipt de put van Jan Martijn de hole en de nieuwe tegenstander van Dean is bekend. Vader en zoon treffen elkaar in de middag.

Thijs treft in de ochtend Gerald, dat belooft ook een mooie partij te worden. Thijs had zich als derde geplaatst in de kwalificatie, de man is in vorm. Gerald is fanatiek, altijd gedreven, wil graag winnen en kan, net als ik ;-), vanuit alle posities birdies maken. De meeste spelers doen dat vanaf het midden van de fairway, maar wij maken het onszelf nog wel eens wat lastiger. Thijs weet deze eerste partij naar zich toe te trekken en wint van Gerald. Thijs trof in de middag Marcel als nieuwe tegenstander. Ook Marcel heeft een reputatie dat die niet veel verkeerd doet op de golfbaan, en zeker niet tijdens een wedstrijd. Opnieuw een pittige tegenstander voor Thijs. Na een wat rommelige start kijkt Thijs na 4 holes al tegen een 3 down achterstand aan. Marcel zit er goed in, maar Thijs schakelt over op een ander programma en weet de achterstand langzaam weg te werken en sluit uiteindelijke ook deze partij winnend af. Op naar de halve finale.

De winnaar moet komen van de partij tussen Jan vd C. en Finn. Ook Finn is een van de aanstormende talenten van onze vereniging. Dit is een partij waar Jan alle zeilen bij moet zetten om Finn achter zich te houden. Op hole 17 staat Jan 1 up en heeft Finn een birdieput, Jan moet een chip-in maken voor par. Finn mist z’n birdie en Jan … maakt de chip-in, ik ken Jan dus dat hij hem maakt is voor mij geen verrassing. De stand blijft 1 up en de partij gaat door naar 18 en Jan wint de partij. De halve finalisten in het onderste deel van het schema zijn bekend. Jan en Thijs.

Terug naar de partij tussen vader en zoon Janssens, na 9 holes staat het 1 up voor Dean, waarbij Dean denkt, sorry pa maar ik ga nu opschakelen en in no time wint Dean een aantal holes en staat Janssens junior in de halve finale. Zijn nieuwe tegenstander komt uit de partij tussen Jan ten H en Alle. Helaas blesseert Jan zijn pols en geeft hij de partij aan Alle. Daarmee zijn ook de andere finalisten bekend. Alle en Dean treffen elkaar in de andere halve finale.

Al vrij vroeg in de ochtend, ik ben zelf nog onderweg naar de baan, komt er een berichtje van Thijs in onze appgroep; ‘jullie geloven het waarschijnlijk niet, want ik kan het zelf ook niet geloven, maar ik heb van Jan gewonnen en sta in de finale!’ Dat is natuurlijk grote klasse van Thijs, want van Jan kan je eigenlijk helemaal niet winnen, het is dus logisch dat je het niet kan geloven. De eerste finalist bij de heren in Thijs!

De uitslag van de partij tussen Alle en Dean is op dat moment nog niet bekend. Ondertussen bereiken ons op de driving range de eerste signalen dat Dean de partij gewonnen heeft van Alle. Wederom razend knap van de jonge Dean, want ook Alle is een geweldig goede speler, met zeer veel ervaring en een winnaarsmentaliteit.

Eerlijk is eerlijk, vooraf hadden de bookmakers verwacht dat Alle en Jan de finale zouden spelen. De twee mannen spelen wel tegen elkaar, helaas niet in de finale, maar wel om de 3de en de 4de plaats. Deze wedstrijd is uiteindelijk door Jan gewonnen, een derde plek voor de man die op bijna alle borden staat, van harte gefeliciteerd Jan.

Thijs en Dean, spelen de finale, waarbij Dean al vrij snel op voorsprong weet te komen en Thijs op een 4 down achterstand weet te zetten. Wij weten dat Thijs nooit opgeeft, want op de tee van 18 (Oost 9) is de achterstand teruggebracht tot 1 down. Wanneer Thijs deze hole weet te winnen, gaat de partij door naar de 19de hole. Dean houdt het hoofd koel en wint de 18de hole, met 2 up is Dean de nieuwe en waarschijnlijk jongste matchplay kampioen van de Nunspeetse!

Dean van harte gefeliciteerd, ik kijk met plezier terug op onze eerste (finale) ronde terug. Thijs gefeliciteerd met je tweede plek, Jan met de derde etc en jullie weten dat ik het alle deelnemers van harte had gegund.

Tenslotte, de dames …Lidwien is derde geworden, Maartje tweede en Monica mag zich een jaar lang Matchplay kampioen van de dames noemen. Van harte gefeliciteerd met dit kampioenschap en hopelijk zijn er volgend jaar wel weer meer dames die strijden om deze titel.

Foto album

De winnaars

MPDamesHeren
1Monica MenkeDean Janssens
2Maartje MerxThijs van der schee
3Lidwien van LoonJan van de Craats
4Yvonne SchipperAlle de Wit
Best of the restHcpPl HCPStbf Score
1Kees van der Ham10.81237
2Finn Vlaardingerbroek5.8635
3Michaël Aarts10.41235

Door |2022-08-07T19:16:57+02:0003/08/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|5 Reacties

5 Comments

 1. Gerrit Bronkhorst 4 augustus 2022 om 18:31 - Antwoorden

  Wat een geweldige prestatie van de jonge Dean in de zeker geen gemakkelijke omstandigheden afgelopen weekend. Prachtig zo’n talent op die leeftijd en dan bestand zijn tegen de druk van de oudere spelers. Proficiat en hopelijk gaan we nog veel van je horen.

 2. Henk van ‘t Slot 4 augustus 2022 om 22:41 - Antwoorden

  We hebben het verslag van Wiebe Jan hier in Spanje kunnen lezen. Geweldig resultaat!
  Gefeliciteerd Dean, we gaan vast meer van je horen.
  Ook de andere winnaars, van harte gefeliciteerd!

 3. Henk Jan Plakke 5 augustus 2022 om 10:14 - Antwoorden

  Alex en ik zitten op het moment van schrijven in Schotland en hebben met veel plezier het verslag van Wiebe Jan gelezen, wat een leuk stukje.
  Gefeliciteerd Dean met je overwinning super gedaan!!
  Ook Finn een mooi resultaat.
  Als dit zo door gaat dan wordt volgend jaar hoofdklasse tijdens de jeugdcompetitie een makkie 😉

 4. Harry van Dalfsen 8 augustus 2022 om 00:54 - Antwoorden

  Mooi verslag Wiebe Jan van een zo te lezen gedenkwaardig MP kampioenschap. Een compleet beeld voor diegene die er niet bij konden zijn.

 5. Jan Meijboom 12 augustus 2022 om 15:12 - Antwoorden

  Ook in Ermelo gaf het lezen van het gedetailleerde verslag van Wiebe Jan het gevoel dat we er bij waren. Wederom een jong talent op de Nunspeetse: veel succes Dean met het vervolg van jouw golfspel. Monica ook van harte gefeliciteerd.

Geef een reactie