Clubkampioenschappen matchplay

///Clubkampioenschappen matchplay

Clubkampioenschappen matchplay

Wedstrijdverslag

door: Philippe van den Boogert

Het kampioenschap van de verrassingen of toch niet ??

Nunspeet 25 augustus 2019

De kampioenen zijn gehuldigd en de namen zijn bekend, een copy van 2018 zullen veel mensen zeggen echter de weg er naar toe was zeker niet hetzelfde.

Over de kwalificatie is genoeg gezegd en geschreven de 14 heren en 6 dames zijn na de wedstrijd toegevoegd aan het hoofd toernooi, tenminste dat was de bedoeling. Helaas moest één heer zich door een blessure afmelden en had ik als 2de geplaatste speler een bye. Is dit nu een voordeel of een nadeel? Het voordeel was dat ik op zaterdagochtend samen met mijn vrouw en zoon aan het ontbijt zat, het nadeel was dat ik daarna heb zitten wachten tot ik eindelijk weg mocht. Om het vergelijk te trekken met onze Max Verstappen, wat als hij zich kwalificeert op plek 2 maar ze laten hem zonder opwarmronde van start gaan, hij zal slecht uit de startblokken komen en na een paar ronde (voor mij een aantal holes) in de achtervolging moeten om zijn tegenstanders bij te halen en hopelijk in te halen. Mijn voorkeur zou dan ook zijn om het regelement aan te passen zodat het veld altijd compleet is en er niemand op zaterdagochtend een bye heeft. Hiervoor zou het tennis reglement gevolgd kunnen worden, waarbij een “Lucky Loser” ondanks dat hij/zij verloren heeft toch tot het hoofd toernooi wordt toegevoegd.

Na het betreden van het terras rond het middaguur op zaterdag, werd het al snel duidelijk dat de zaterdagochtend verrassend was verlopen. De familie Driessen kon het niet bolwerken tegen Thijs van der Schee (won zeer knap en overtuigend van Bjorn) en Jan ten Have. Jan zette de stijgende lijn van de afgelopen maanden door en won van Douglas. Daarnaast waren er partijen waarvan je vooraf de winnaar zou kunnen invullen maar die gewoon tot aan de 18de of sommige zelfs tot aan de 20ste hole hebben moeten strijden voor de overwinning. Complimenten voor diegene die het de winnaars zo moeilijk hebben gemaakt.

Ook mijn tegenstander (Gerald Nijhuis) kwam met een vuurrood hoofd en bezweet lichaam van de baan, niet van woede maar omdat hij 20 holes nodig had om de volgende ronde te bereiken en de temperatuur al lekker was gestegen op onze zon overgoten golfbaan “De Nunspeetse”.

Na een korte pitsstop (schoon shirt aan en hoofd even onder de kraan) stond Gerald klaar op de tee van Zuid 1, de eerste hole van de middag sessie. Zoals hierboven al beschreven had ik moeite om in mijn spel te komen, terwijl Gerald de ene mooie bal naar de andere sloeg en ik pas na hole 7 in mijn spel begon te komen wat voor matchplay over 18 holes natuurlijk dodelijk is. Ondanks beter spel in het midden van de ronde van mijn zijde en bijna geen fouten van Gerald, kwam ik na hole 14 holes op 3 down met nog vier holes te gaan. In mijn hoofd zat de uitspraak van een commentator van Ziggo Sport: “3up and 4 to go never wins”.

Een super drive over de zandverstuiving tot gevolg, zou dit de ommekeer zijn in de wedstijd? Na winst op hole 15 en 16 stond ik nog maar 1 down, zou ik er dan misschien toch nog een verlenging uit kunnen slepen en zo het op uithoudingsvermogen (ik had immers in de ochtend niet hoeven spelen, dus dat was een voordeel of toch niet). Gerald zijn put voor birdie en de winst op de 17de hole bleef op de rand liggen, hierdoor was ik nog in leven maar moest ik mijn dowhill put van 1,5 meter maken om door te mogen naar de 18de. Midden in de hole en ik had nog steeds de eer. Na twee verre drives kwam het aan op de laatste 110 meter, wie was in staat om zijn bal het dichtst bij de vlag te slaan? Mijn approach was te ver naar links met een zeer lange put als gevolg, gelukkig nam Gerald nog minder risico en lag nog verder op de dubbele green van Noord 9. Na een mooie leg put van Gerald was ik aan de beurt en na een grondige bestudering van de lijn was mijn bal onderweg, ik moest de birdie maken om door te mogen naar de 19de. De lijn was goed gelezen, maar na een meter of 14 kwam de bal net iets te kort. Gerald maakte zijn par put en trok de winst over de streep (nogmaals gefeliciteerd). Dus dat betekende geen matchplay voor mij op zondag en het spelen van de kwalificatie in 2020.

Wat u verder nog moet weten: Patrick van der Meijden (onze strokeplay Champion of the year) kon na een inhaal race pas op de 19de de hand schudden van Thijs, die een fenomenale zaterdag achter de rug had. Jan van de Craats won van Marcel Scholten, Jan te Have won van Rene Groot Bruinderink. De halve finales waren bekend, Jan tegen Jan en Patrick tegen Gerald.

Ondanks 38 holes in de benen winst Gerald ook op zondagochtend met goed spel van Patrick te winnen en mocht zo de finale spelen tegen Jan. Dit was ook voor mij niet moeilijk te voorspellen, het was immers Jan tegen Jan in de halve finale (en Jan alias De Snor heeft met maar liefst 8 holes op rij gewonnen van Jan). In overleg was de troost finale ingekort naar 9 holes en heeft Patrick plek 3 opgeëist. Ondanks een geweldig weekend heeft Gerald (alias De Bulldozer) na 14 holes zijn meerdere moeten erkennen in Jan, dus toch een copy van 2018. Gefeliciteerd Jan, je flikt het toch elke jaar, elke maand, elke week, elke dag maar weer. Maar de volgende keer……..

Ook bij de dames stond dezelfde persoon als in 2018 in de finale en kon Hannie Kunzel niet voorkomen dat Nathalie Kramer ook in 2019 Matchplay kampioen is geworden.

Van harte gefeliciteerd!!

Voor mij en alle andere net niet winnaars was de loser wedstrijd onze troostprijs met Cris Bijker als winnaar met 39 stablefort punten en ik volgens de uitslag in proware 5de maar heb toch bovenstaande verslag met plezier voor u mogen schrijven.

I’ll be back…..

De eindstand bij de dames vind je onder deze link en de eindstand bij de heren vind je onder deze link.

De winnaars

DamesHeren
1.Nathalie KramerJan van de Craats
2.Hannie KünzelGerald Nijhuis
3.Thea de GrootPatrick van der Meijden
4.Erna AlinkJan ten Have

Foto’s van de wedstrijd vind je hier.

Door |2019-09-17T13:07:43+02:0029/08/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Robert van de Riet 29 augustus 2019 om 15:54 - Antwoorden

    Nathalie en Jan van harte gefeliciteerd met de prolongatie van jullie Matchplay kampioenschap-titels.

    Grote klasse !!

Geef een reactie