Clubkampioenschappen Foursome

///Clubkampioenschappen Foursome

Clubkampioenschappen Foursome

Wedstrijdverslag

door: René Groot Bruinderink

Een nieuwe ervaring rijker, een illusie …

Wat een speciale wedstrijdvorm is het toch, foursome strokeplay. In het kort: je speelt als koppel, om en om met dezelfde bal, alle slagen tellen, er worden geen holes of putts gegeven, en twee keer par + één slag gaat ook dit weekend niet door de beugel. Deze wedstrijdvorm wordt zelden gespeeld en ik had hier dan ook geen ervaring mee. Ik speel al een aantal jaar competitie op zondag 36 holes, waardoor foursome een bekende spelvorm is, maar dan is het matchplay en kun je na een verprutste hole gewoon de volgende hole winnen en terug in de wedstrijd komen. Met strokeplay stapelen alle slagen op, en birdies worden toch al zelden gemaakt. Je komt moeilijk in je spel, voelt je vervelend als je je partner opnieuw het bos, de bunker of de dropping zone instuurt en bent vaak blij met een bogey.

Maar, het begint natuurlijk met het vinden van de juiste partner. En daar begon de onduidelijkheid, welke koppels zijn al gevormd, wie is er nog vrij? Ik heb dit jaar competitie gespeeld in het team van Ronald en dat leidde tot een nieuw koppel. Tijdens de competitie hebben we nooit samen ge-four-somed en dus was een oefenronde nodig. Daar hebben we, ook in de analyse achteraf, uitgebreid werk van gemaakt. We dachten dat we er klaar voor waren en ik zou de makkelijke Oost-lus starten.

Tijdens de wedstrijd was het weer en de temperatuur perfect, onze start ook – welke andere partijen zijn er ook met 5 parren gestart? We denken dat het ook komt door onze flightgenoten van de zaterdag. Petra en Thea hebben namelijk met hun gezelligheid, leuke gesprekken en goed en constant spel het wedstrijdelement uit onze ronde gehaald. We speelden tegen de baan, niet tegen de flightgenoten en ook niet in de foursome. De tweede negen (ja, toch weer Zuid) verliep moeizaam en we kwamen binnen op 85, twee slagen meer dan de vooraf vastgestelde doelstelling. We waren toch verbaasd om te ontdekken dat we na de eerste dag – met één slag voorsprong – de leiding hadden. Veel koppels hadden namelijk een zware ronde meegemaakt, en de verschillen waren klein. Onze flightgenoten waren ook zeer verrast om op dat moment de tweede plaats te pakken. Valerie en Anouck bleven op zaterdag aan de grond en Patricia en Annemieke startten zeer solide en hadden de leiding.

Dan via het terras naar huis, en de volgende dag weer vroeg op. Inspelen in de buurt van Zuid 1, daar kom je ook altijd dezelfde cracks tegen, en dan tenslotte in de laatste flight tegen Kees en Marcel. De start was redelijk, maar we maakten meer fouten dan onze tegenstanders, en daarmee werd het een ronde met veel werkgolf en het verdampen van een illusie. De hoge scores zijn van de kaart gebleven, de birdies en grote aantallen parren helaas ook. We begonnen naar achteren te kijken waar Wybe Jan met Jan ten Have (a.k.a. the butcher) en Thijs met Philippe dichtbij op de loer lagen. Op iets grotere afstand speelden de koppels Jan dG & Frank, Roy & Cris en Bram & Bram. Daarmee heb ik inmiddels ook alle deelnemers genoemd. Laten we maar zeggen: “een compact en overzichtelijk veld”. De foto’s van de wedstrijd tref je onder deze link aan!

Kees en Marcel hebben het goed en vol souplesse uitgespeeld, net zoals Patricia en Annemieke. De winnaars werden op het terras door Wybe-Jan en Petra gefeliciteerd. Ronald – we zijn toch maar mooi tweede geworden! Bovendien wist Kees in zijn praatje te melden dat Senioren 1, en Heren 2 dit weekend van Heren 1 hebben gewonnen. De zon straalde, de meeste deelnemers ook, leuk toernooi, toch naar huis voor de finale van de KLM Open en de Solheim Cup. Wat is het toch een (vaak) mooie, (soms) moeilijke en (meestal) onvoorspelbare hobby!

De winnaars

DamesRonde 1Ronde 2Totaal
1.Patricia de Wilde / Annemieke Freitag9488182
2.Valerie Korzaan / Anouck Hage10093193
3.Thea de Groot / Petra ten Hove97101198
HerenRonde 1Ronde 2Totaal
1.Kees van der Ham / Marcel Scholten8684170
2.Ronald Gorel / René Groot Bruinderink8593178
3.Thijs van der Schee / Philippe van den Boogert9386179

De foto’s van de wedstrijd tref je onder deze link aan!

Door |2019-11-06T18:09:09+02:0015/09/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie