Clubkampioenschap strokeplay senioren

///Clubkampioenschap strokeplay senioren

Clubkampioenschap strokeplay senioren

Wedstrijdverslag

door: Alle de Wit

Verslag senior strokeplay kampioenschappen op de Nunspeetse 2020, 15/16 augustus.

In het weekend van 15 en 16 augustus zijn de clubkampioenschappen strokeplay voor de senioren georganiseerd. Er waren 25 mannelijke en 13 vrouwelijke deelnemers, een mooi aantal.

De baan lag er fantastisch bij, de greens met 9 op de stimpmeter, de fairways over het geheel mooi groen, ondanks de tropische warmte van de week ervoor. Ook de bunkers waren over algemeen goed speelbaar. Jammer dat de 1 keer plaatsen regel niet van toepassing is door de aanwezigheid van de harken, veel mensen harken niet (vanwege vermeend coronagevaar), waardoor je af en toe toch een bal in een voetstap aantreft.

Het weekend van de wedstrijd was het weer bloedheet en erg benauwd, zo erg dat er op de zondag enkele uitvallers waren. Beter stoppen dan onderuit gaan was het credo, zeer verstandig, we hoeven ons brood er niet mee te verdienen.

Op zaterdagochtend om 10 uur begon de wedstrijd. De eerste afmelding was helaas al vroeg binnen, Douglas moest afzeggen, heel jammer, maar we snapten het allemaal wel, zijn zoon Björn had immers de cut had gehaald op het NK strokeplay voor grote mannen. Hij werd uiteindelijk in een veld met de beste amateurs van Nederland verdienstelijk 33ste tijdens zijn eerste deelname, hulde daarvoor.

Na de 1ste ronde op zaterdag lag het veld bij de mannen dicht bij elkaar. Philippe met een knappe ronde 79 had de leiding genomen, maar het was zeer spannend en nog niets beslist, want er waren nog 7 man met een ronde in de 80.

Bij de dames was het ook nog spannend, met 13 speelsters in totaal, waren er 6 met een ronde in de 90 en 2 met 89. Dus de zondag werd het toneel van een zware strijd, ook al door de wederom tropische warmte.
Bij de dames werd deze met overmacht gewonnen door Corinne Noordman, zij liet de 89 volgen door een knappe 84, de enige score onder de 90 bij de dames op de zondag. Een terechte kampioene. Met op de 2de plaats Hannie Künzel en op de 3de plaats Tineke Jager.

Bij de heren was de strijd hevig. Philippe kon zijn goede ronde van zaterdag geen vervolg geven, de Nunspeetse kan soms weinig vergevingsgezind zijn (dat weten we allemaal). De kampioen van vorig jaar Jan van de Craats (82, 81) werd uiteindelijk naar de 2de plaats verdreven door ondergetekende (nieuwkomer Alle de Wit met 80, 77), de 3e plaats werd gedeeld door René Groot Bruinderink en Jan ten Have, waarbij René uiteindelijk de 3de plek opeiste (84, 85).

Na afloop vond de prijsuitreiking plaats op de puttinggreen naast het clubhuis, geheel volgens het coronaprotocol. Er werden mooie bossen bloemen en kadobonnen voor de winnaars uitgereikt door Marianne Kers (vanuit het bestuur) voor het oog van een flink aantal toeschouwers.

Kortom een zeer geslaagd kampioenschap, zowel sportief als zeer gezellig. Dat smaakt wat mij betreft naar meer.
En we hopen natuurlijk op meer deelnemers in 2021.

De winnaars

DamesNaamEerste rondeTweede rondeTotaal
1Corinne Noordman8984173
2Hannie Kunzel8997186
3Tineke Jager9399192
HerenNaamEerste rondeTweede rondeTotaal score
1.Alle de Wit8077157
2.Jan van de Craats8281163
3.René Groot Bruinderink8485169

Fotoalbum

Het fotoalbum vind je hier

Door |2020-08-17T21:15:42+02:0017/08/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie