Clubkampioenschap strokeplay senioren

///Clubkampioenschap strokeplay senioren

Clubkampioenschap strokeplay senioren

Wedstrijdverslag

door: Henri Steneker

“Golfen in een warm bad”

Op zaterdag en zondag 25 en 26 mei 2019 hebben 30 clubleden weer gestreden om de fel begeerde titel “Clubkampioen senioren” keurig verdeeld over 10 dames en 20 heren.

Het waren twee prachtige rustige dagen om te golfen. Het was ook spannend, vooral bij de heren was er uiteindelijk maar één slag verschil.

Na dag één was het verschil tussen de nummers één en vier bij de dames 7 slagen en bij de heren 5 slagen. Zeker met de moeilijkere lus Oost-Zuid nog in het verschiet een te overbruggen verschil, en dat bleek ook wel, want bij zowel de dames als de heren bleef de volgorde niet zoals die was na dag één.

De greens en de bunkers bleken erg traag, zo erg zelfs dat Ab Mulder onze marshall van de zondag zich geroepen voelde om de bunkers te gaan aanharken, zodat vooral de laatste mannenflight ook nog voor donker binnen zou komen.

Na dag één was bij de dames de volgorde: Patricia 88, Thea 92, Erna,93, Annette 95.
Bij de mannen was dat: Douglas 75, Kees 78, Jan 79, Marcel, 80.

Degene met de beste conditie is onze kersverse voorzitter Jacco, die wurmt zich er tussen op dag twee en wordt met twee keer 84 derde bij de heren.
Bij de dames spelen Thea en Annette op dag twee beide 95 en was dag één tussen hen dus al beslissend.
Patricia handhaaft zich op één Thea blijft twee en Annette wordt derde.

Op de laatste hole staat Kees bij de heren drie slagen voor op Jan, Douglas speelt verder door het bos maar was al uit de strijd. Kees slaat de bal in het water, strafslag erbij dus verschil nog twee. Vooral de greens zijn erg traag, dus Jan denkt laat ik de bal maar helemaal niet op de green slaan dan heb ik er geen last van…., hij slaat de approach rechts van de green, dan nog een chip met de ijzer 9 en dan, ja moet hij toch nog putten, maar helaas, hij haalt de cup niet, ja dat heb je met die trage greens een twee-put voor een 7. Dan Kees, die ligt wel op de green, een meter of acht voorbij de cup. Na de eerste put heeft hij de helft daarvan al overbrugd. Nog vier meter te gaan, sommigen van het publiek duurt het allemaal veel te lang en gaan maar weer zitten. Wybe Jan probeert nog het nummer “Het duurt te lang” van Davina Michelle via de speakers te laten klinken, maar voordat Kees zijn tweede put heeft geslagen is het nummer helaas al afgelopen. Ook zijn tweede put haalt helaas de cup niet, dus een drieput voor een acht. Verschil nog één slag, waarna Jan verzucht: “als ik die put gemaakt had had ik toch nog gewonnen.”

Jacco deelde de prijzen uit, Patricia dacht dat ze in een warm bad had gegolfd en Kees bedankte Ab voor het harken van de bunkers en stelde voor dat hij volgend jaar ook de greens maait.

Er waren dit jaar ook nog prijzen voor de beste netto scores, gewonnen door Thea de Groot en Herman van Gemert. Alle prijswinnaars gefeliciteerd en “Hope to see you next Year”.

De winnaars

DamesNaamEerste rondeTweede rondeTotaal score
1.Patricia de Wilde8892180
2.Thea de Groot9295187
3.Annette Horsman9595190
HerenNaamEerste rondeTweede rondeTotaal score
1.Kees van der Ham7885163
2.Jan van de Craats7985164
3.Jacco van Dam8484168

De foto’s

Een korte foto impressie kun je hier vinden.

Door |2019-11-08T09:39:28+01:0027/05/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie