Clubkampioenschap strokeplay

///Clubkampioenschap strokeplay

Clubkampioenschap strokeplay

Wedstrijdverslag

door: Jan ten Have – frequent columnist

Dit verslag gaat over de clubkampioenschappen strokeplay. De eerste dag zijn twee rondes van 18 holes gespeeld en de tweede dag de finale ronde. Er waren dit jaar uiteindelijk 22 deelnemers bij de heren en 9 bij de dames. Een terrasfinish op Zuid zat er dit jaar niet in. Achtereenvolgens hebben we de luscombinaties Noord-Oost, Zuid-Noord en weer Noord-Oost gespeeld. Als Noord je favoriete lus is dan zat je dus goed dit jaar. En met de pinposities hetzelfde op zaterdag als op zondag wist je precies waar je aan toe was.

Wanneer:
Op de avond dat Federer twee matchpoints onbenut laat en hij niet voor de negende keer maar Djokovic voor de vijfde keer Wimbledon wint.

De baan:
Hoewel we in het algemeen natuurlijk op Nunspeet spelen op 1 van de mooiste banen van Nederland hopen we juist tijdens de clubkampioenschappen dat we dit nog extra merken. Dat laatste was helaas niet het geval. Door het slechte weer van de vrijdag voorafgaand aan de kampioenschappen stonden de bunkers niet meer vol water maar de gevolgen waren nog duidelijk te merken. Vanwege deze slechte condities die ook op zondag nog niet hersteld waren, is door de baancommissaris besloten tot het instellen van een extra tijdelijke regel, speciaal voor de clubkampioenschappen.

De kampioenen:
zie uitslag (ook voor de netto prijzen)

De prijsuitreiking:
De inwerkperiode van onze voorzitter is wat mij betreft voorbij want de prijsuitreiking was weer prima verzorgd. Een korte speech met humor die op respectvolle wijze alle kampioenen in het zonnetje zet. Daarbij zijn ook replica van de vlaggen van hole 18 aan de kampioenen, als wandversiering boven het bed uitgereikt, echt een leuk idee.

De Schrijver van deze tekst:
Als auteur van dit stukje begrijpt iedereen natuurlijk al dat ik zevende ben geworden. Wat echter niet onvermeld mag blijven was dat ik ook tekende voor de beste dag score van de eerste dag met een ronde van 80 slagen bruto. Hiermee was ik na een paar jaar, waarschijnlijk voor een aantal weken, opnieuw single handicap. En om in de woorden van Brian te blijven: “dan kun je echt golfen”.

Wat was nieuw?:
Er was dit jaar ook iets nieuws, namelijk een prijs voor de beste netto score over drie dagen zowel bij de heren alsook bij de dames. De prijs is ingesteld om ook de golfers die geen lage handicap hebben en dus vooraf redelijk kansloos zijn voor een hoge klassering in een strokeplay kampioenschap te stimuleren tot deelname. Een verbeterpunt wat ik hierbij voor volgend jaar wil aandragen is dat de beste netto scoreprijs niet gewonnen kan worden door iemand die bruto al een prijs wint. Zo krijgen we meer deelnemers die met een prijs naar huis gaan. Dit principe wordt bij onze Tiger competitie op Nunspeet al jaren toegepast.

De winnaars

DamesRonde 1, 18 holesRonde 2, 18 holesRonde 3, 18 holesTotaal
1Valerie Korzaan818796264
2Annette Horsman889895281
3Maartje Merx8910588282

Beste netto score dames en aanwezig bij de prijsuitreiking: Annette Horsman

HerenRonde 1, 18 holesRonde 2, 18 holesRonde 3, 18 holesTotaal
1Patrick van der Meijden818282245
2Jan van de Craats868478248
3Douglas Driessen818186248

Beste netto score heren en aanwezig bij de prijsuitreiking: Patrick van der Meijden

De foto’s

Een korte foto impressie kun je hier vinden.

Door |2019-07-30T09:37:36+01:0015/07/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie