Clubkampioenschap foursome

///Clubkampioenschap foursome

Clubkampioenschap foursome

Wedstrijdverslag

door: Linda Klomp

DE VERRASSING!

De Clubkampioenschappen Foursome Strokeplay stonden voor de boeg. Met 2 speelrondes, de 1ste op zaterdag en de 2de op zondag.

Ik had me voor deze kampioenschappen opgegeven zonder speelpartner om de simpele reden dat ik die toen nog niet had en ik ook niet exact wist hoe dat in z’n werk ging met aanmelden.

Door een toevalligheidje krijg ik de meest ideale speelpartner die ik me maar wensen kan. Ons aller bekende Anouck Hage! Wat een klasse heeft die meid, wat speelt ze fantastisch golf. Zó ver, zó recht, zó steady! En dat alles soms vanuit een ligging waar je niet meteen heel blij mee bent. “Sorry Meis…” o nee! Dat zouden we niet zeggen! Niét zeggen als je een slechte bal slaat. Dat is namelijk killing! Dit gegeven blijkt helaas te kloppen tijdens de 1ste ronde op zaterdag. Op hole 10 (Noord 1) vliegt een bal van Annet de bunker in en het lukt niet om er uit te komen. “Sorry, excuus, etc.” en dat is het begin van meer misère.

Op zondag starten we dan in de laatste flight met een achterstand van 8 slagen op Maartje en Karin die zaterdag super gespeeld hadden. En ik zal eerlijk zeggen, ik was best zenuwachtig. Om te beginnen heb ik nog nooit echt Foursome gespeeld (niet dat het me bijgebleven is tenminste), laat staan in Strokeplay vorm. Nu is Anouck beslist geen onbekende voor mij maar we hebben nog nooit als koppel een wedstrijd gespeeld. En tot slot ook nog eens met kanjers als Maartje en Karin in de flight. Die dames hebben toch een reputatie van formaat nietwaar!

“Maar…”, zo zei Anouck voortdurend tegen mij “we hebben niets te verliezen en gaan gewoon lekker spelen joh”. Dit bleef ze als een soort van mantra herhalen en dat heeft geholpen! Daar waar het eerst “We gaan lekker spelen” was, werd dat vervolgens “We zijn lekker aan het spelen” om uiteindelijk “We blijven lekker spelen en even koppie d’r bij” te worden.

Bij de turn hadden we slechts 1 slag goedgemaakt. De afslag van Anouck op hole 10 (Oost 1) belandt via een boom op de naastgelegen fairway (Oost 9). Ik moest zien deze teruggespeeld te krijgen. Nog nooit eerder gedaan maar al vaak gezien dat men zo’n bal óver de bomen slaat in plaats van er tussendoor. Zoiets moest ik toch gaan doen nu. Daar sta je dan. Wat nu?! En daar is dan mijn geweldige speelpartner Anouck die me rustig zegt: “Ja joh, er overheen kun je wel. Pak je langste ijzer maar en probeer maar.” Oké….ahum….ga ik doen…hoop ik…. Ik raak hem goed, hij vliegt hóóg (sta er zelf ook versteld van) maar belandt jammer genoeg toch nog aan de rand tussen de bomen. Anouck repareert met een verstandige slag naar de fairway. De 3e slag van onze flighgenoten vliegt de rommel in op de heuvel naast de green en ze komen uiteindelijk met een 10 van de green af waar wij een 7 maken.

Hoe het voor ons steeds beter ging lopen gold voor Maartje en Karin precies het omgekeerde. Putts vielen maar niet, pech kwam steeds vaker om de hoek kijken en het verschil werd steeds kleiner. Uiteindelijk kwamen we binnen met 16 goedgemaakte slagen, 8 minder dan Maartje en Karin. En zie daar De Verrassing! De samengekomen leden die op de 18de hole stonden te wachten hadden dat ook niet verwacht. “Huh, hebben jullie gewonnen? Maarre… zijn jullie dan kampioen nu..?!” Yes! Surprise!

Ik weet niet precies op welke hole we gelijk kwamen of op welke hole we de buit echt binnen hadden, wat ik wel weet is dat ik met volle teugen genoten heb. En dan niet alleen maar om de mooie slagen, de winst en het kampioenschap maar voorál om de sfeer in de flight. Werkelijk chapaue voor het respect en de enorme sportiviteit waarmee er met elkaar omgegaan werd. Geen gedoe. Geen gezeur. Niets van dat alles maar goed golf. Complimenten bij steeds mooiere ballen, acceptatie van verlies. Als je dat kan ben je ondanks verlies toch een echte winnaar hè. Maartje en Karin, diepe buiging voor jullie. Dames, dank voor deze geweldige ervaring en het mooie golfspel. Anouck, mattie, you’re the best. Ik had me geen betere speelpartner (en coach) kunnen wensen dan jij!

Bij de heren was het ook spannend en Thijs had zelfs nog even een sprankje hoop er met de winst vandoor te gaan. Dat bleek toch anders toen Jan en Alle hun kaart inleverden.
Jan en Alle, nogmaals van harte gefeliciteerd met jullie kampioenschap!

De winnaars

DamesRonde 1Ronde 2Totaal
1Linda Klomp / Anouck Hage9791186
2 Karin van Dalfsen / Maartje Merx89107196
3Ineke van der Graaf / Marry Steenbakkers 10796203
HerenRonde 1Ronde 2Totaal
1.Jan ten Have /
Alle de Wit
8687173
2.Marcel Scholten /
Kees van der Ham
8689175
3. Philippe van den Boogert /
Thijs van der Schee
9185176

Fotoalbum

Het fotoalbum vind je hier

Door |2020-09-14T11:28:17+02:0014/09/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie