Capto: beter putten is beter scoren

//Capto: beter putten is beter scoren

Capto: beter putten is beter scoren

Door René Groot Bruinderink en Jos Schoot Uiterkamp

Kennismaken met Capto
Nadat Carolien in een voorgaande nieuwsbrief wat reclame gemaakt had voor dit lesinstrument, wilden wij (René en Jos) vanuit de redactie van de website en de nieuwsbrief natuurlijk kennismaken met deze nieuwe mogelijkheid.

Zaterdag 23 december was de dag voor een eerste les. Nadat Carolien uitgelegd had hoe het systeem werkt, welke (20) zaken er gemeten worden en wat de kleuren betekenen, mocht ik (Jos) als eerste gaan putten. Hiervoor werd er heel precies een sensor op mijn putter geplaatst die via wifi in contact stond met de i-pad van Carolien.
Het was de bedoeling om voor een eerste meting 5 puts van ca 1 ½ meter te slaan en dan te kijken hoe het ervoor stond. Zo gezegd, zo gedaan. Mijn 5 puts vielen alle 5, wat doe ik hier???, valt er wel wat te verbeteren???

Ja dus, om te beginnen zette ik mijn putter niet recht, in een hoek van 90 graden, achter de bal en vervolgens sloeg ik “outside in” ofwel van buiten naar binnen. Waarom de put dan toch valt????
Met een eerste correctie en de hulp van twee tees ging het plaatsen van de putter al een stuk beter, Ook voor de “out-side in” heb ik een tweetal tips gekregen die ik thuis kan oefenen. In de daarop volgende wedstrijden merkte ik al verbeteringen, mijn puts gingen rechter naar de hole en vielen vaker.

René kreeg tips om beter te adresseren, en een mooiere boog te maken (door zijn rechter elleboog in de zij te drukken tijdens het putten). Hij maakte een dag later vier puts van meer dan drie met er en ging met wat extra skin-geld naar huis. Douglas, de man van Carolien heeft er nog een slecht humeur van.

Capto is een technisch hoogstaand systeem, slechts door plaatsing van een kleine sensor op je putter kunnen 20 verschillende variabelen gemeten worden. Tijdens een eerste kennismaking wordt er slechts gekeken naar 4 punten tijdens de stroke, hoe staat het clubblad in adres, zwaaibaan, handen-actie tijdens de stroke en gripdruk (knijpen). Dit wordt tijdens de volgende lessen uitgebreid en er wordt gekeken naar de veranderingen na de aanwijzingen/oefeningen van de eerste les. Verder wordt er gekeken naar het tempo, et cetera. Meten is weten, nu lekker oefenen.
De andere verbeterpunten komen in een volgende sessie aan de orde. Er zal dan gebruik gemaakt worden van een laser.

 

Door |2018-03-01T10:37:01+00:0001/03/2018|Categorieën: Trainen|0 Reacties

Geef een reactie