Bomenkap

//Bomenkap

Bomenkap

De kap is onderdeel van een langdurig bosbeheerplan en opgesteld door Bureau Buiting.

Dit jaar heeft de kap plaatsgevonden op de Oost-lus, hier zijn een kleine 200 bomen verwijderd. Wij willen graag benadrukken dat de kap noodzakelijk is. De meeste bomen die gekapt zijn waren dood (dit kan zijn door de letterzetter of de droogte die de laatste jaren opspeelt) of ze leverden gevaar op in de baan voor de golfers. Daarnaast zijn er enkele bomen gekapt die voor meer licht op de greens of tees zouden zorgen zodat deze ook mooi in conditie blijven.

Daarnaast zijn er ook nog een 50-tal bomen op Noord en Zuid gekapt. Dit waren de bomen die direct gevaar opleverden. Op deze manier hopen we te voorkomen dat bij een (voorjaars-)storm er weer veel bomen omwaaien, net zoals vorig jaar.

Nu het kappen van de bomen klaar is wordt de komende weken ook opslag (spontaan opkomende boompjes) weggehaald in de baan. Dit betreft alleen de eerste vijf meter naast de speellijn en dicht bij de tees en greens. Voor het wegmaaien wordt er gekeken naar potentiële toekomst bomen. Dit betekent dat deze gespaard worden en er geprobeerd wordt deze tot een volwassen boom te laten uitgroeien mits dit het spel niet belemmert.

Met sportieve groet,

Liesbeth van Wijk
General Manager

Door |2023-01-17T21:41:10+01:0017/12/2022|Categorieën: BaanInfo|0 Reacties

Geef een reactie