Björn op avontuur (vervolg)

/, Communicatie, Jeugd/Björn op avontuur (vervolg)

Björn op avontuur (vervolg)

Het avontuur van Bjørn Driessen zoals in een eerder artikel beschreven (zie de site onder de rubriek “Nieuws”), heeft natuurlijk een vervolg. De jeugdcommissie heeft via Bjørn’s caddy (vader Douglas), het hele toernooi van het Nederlands Kampioenschap strokeplay op de Noordwijkse kunnen volgen. Dat vervolg willen wij jullie natuurlijk niet onthouden.

De details:
Donderdag was het tijdens de oefenronde vrijwel windstil, hetgeen voor Noordwijk in de duinen op zich redelijk uniek is. Vrijdag werd de eerste ronde gespeeld onder heel andere omstandigheden, met windkracht 5-6. Een moeilijk te bespelen baan dus wat resulteerde in slechte scores door iedereen. De beste score die dag was -1. Bjørn bracht een ronde + 12 binnen zoals velen van de deelnemers en met nog hogere scores. Op zaterdag, de tweede ronde, werd de wedstrijd gestaakt wegens onweersdreiging met 2-3 wind snelheid.
De latere winnaar, Benjamin Reuter, liep -5 na 13 holes toen de wedstrijd werd gestaakt. En er waren meerdere spelers die laag konden gaan.

Op zondagmorgen moesten daardoor 60 man de tweede ronde afmaken en was het dus zaak om laag te scoren en daarmee de cut te halen om de laatste wedstrijd ’s middags mee te kunnen doen. Om 08.00 uur moest Bjørn de baan in om de tweede ronde af te maken en begon met een vijf meter downhill putt vanaf de fringe (een van de Craats putt!)……. tekort, volgende net mis en dus een bogey. De hole daarna weer een bogey met inmiddels een aangewakkerde wind tot kracht 7! Toch kon hij de boel redelijk bij elkaar houden met uiteindelijk een rondje 76. Plus 16 dus voor twee rondes. De “cutline” schoof inmiddels steeds verder omhoog en was met nog één flight in de baan +15. Spannende affaire!

Maar door een matige ronde van één van die spelers en de diskwalificatie van een ander (verkeerde bal gespeeld), kon Bjørn alsnog, met vijf anderen toch de laatste ronde meedoen.

Al een geweldige prestatie op zich! Als 14-jarige op het NK de cut gehaald! Een dikke felicitatie waard! Helaas werd die laatste ronde niet waar Bjørn en “caddy vader” op hadden gehoopt met de stormwind als grootste tegenstander. Een rondje 84 was het gevolg. De meeste toppers zitten met hun drive toch tegen of zelfs over de 300 m. en een par 5 van 507 m. werd, met die storm tegen, een driver, houten 3 en weer houten 3!

Al met al toch een fantastisch resultaat om temidden van het beste amateurgolf in Nederland de cut te halen en de laatste ronde mee te mogen spelen.

Veel geleerd, zoals chippen kan niet altijd met een wedge, sommige vaardigheden moeten verder worden aangescherpt en vooral ook het meer spelen op het soort banen zoals de Noordwijkse, die zóveel moeilijker zijn dan onze beschutte bosbaan, is een “must” om mee te kunnen draaien op dit niveau.

En nog een goede raad voor iedereen: als het zó hard waait, doe een muts op, want je wordt horendol van het lawaai!
Uiteindelijk toch een prima prestatie en veel succes in Ierland gewenst met het jeugd NGF team op 24-26 augustus!

FTK, voor de Jeugdcommissie.

Door |2021-08-18T18:34:28+01:0018/08/2021|Categorieën: ClubInfo, Communicatie, Jeugd|1 Reactie

Eén reactie

  1. Koos Versteeg 19 augustus 2021 om 07:47 - Antwoorden

    Een uitstekende prestatie en geweldig leuk om te lezen. Bjorn ging op avontuur, maar bij de vele prachtige golfbanen aan de Nederlandse kust spelen de weersomstandigheden een zeer belangrijke rol en dan zo’n score neerzetten. Chapeau. Een prachtige ervaring op jonge leeftijd rijker. Wens Bjorn samen met zijn Caddie Douglas en golfpro Caroline heel veel succes in zijn verdere ontwikkelingen. Die zal ik zeker blijven volgen.

Geef een reactie