Björn Driessen verbetert eigen baanrecord

///Björn Driessen verbetert eigen baanrecord

Björn Driessen verbetert eigen baanrecord

Verslag

door: Eric Tamminga

Op zondag 4 september 2022 heeft Björn Driessen het baanrecord van de backtees op de Zuid-Noord lus verbeterd naar 69 slagen. Hij was al sinds 16 juni 2021 de houder van dat baanrecord met 72 slagen. Björn leverde deze prestatie tijdens de Tigertrofee clubwedstrijd. Waar waren wij, Björns flightgenoten Saskia Ten Have-Sirag en Eric Tamminga, getuige van?

De hoogtepunten op een rij:

  • Zuid 5: volgens Björn dit jaar zijn birdie of bogey hole. Na een lang ijzer vanaf de rechterkant fairway tot 2 meter van de vlag volgt de eerste birdie. Cool!
  • Zuid 9: met 2 slagen op de green. Looks easy!
  • Noord 1: vanaf een kale downhill lie tussen de green van noord 1 en noord 8 up-and-down maken na een prachtige slag met de lob wedge. Magistraal!
  • Noord 3: een 3de (pitch) slag van 70 meter die eindigt in de buurt van de vlag, waarop de put valt voor birdie nummer 2. Klasse!
  • Noord 4: een drive tot 50 meter voor de green en weer zo’n mooie pitch richting vlag. Hoor Björn vervolgens zeggen: “Hmm, toch wel iets te kort”. De put van redelijke afstand gaat er evenwel toch in. Birdie nummer 3. Back-to-back birdies. Formidabel!
  • Noord 5: weer zo’n heerlijke drive, gevolgd door weer een fantastische wedge die in de buurt van de vlag eindigt. En wederom een 1-put. Back-to-back-to-back birdies. Birdie nummer 4 van de dag is een feit. Amazing!
  • Noord 7: birdie! Nummer 5. Just like that!
  • Noord 8: vanuit de zandvlakte rechts naast de fairway een ijzer slaan, pinhigh rechts naast de green in de semi-rough op 7 meter van de vlag. Een afstand van 230 meter. Waanzin! Gevolgd door een chip die er weer zo easy en soepel uitziet en rakelings langs de cup rolt, maar de put valt voor birdie nummer 6. Björn begint nu toch wel enthousiast te worden. 5 birdies in 6 holes!

Nog een tweetal observaties.

Met 69 slagen scoort Björn ‘slechts’ 35 stableford punten. Hiermee behaalde hij in de wedstijd de 2de plaats.

Met Björns handicap van -4,2 levert hij 4 slagen in, wat betekent dat hij op de 4 holes met de hoogste stroke-index (Z3, Z6, N2 en N9), birdies moet maken om op die holes 2 stableford punten te scoren. Wat doet Björn op deze holes? Allemaal parren. Ergo: hij verliest 4 stableford punten. Nu vraag ik me af: zijn dit wel de 4 makkelijkste holes?

Tot slot, bekijkt allen hieronder zijn scorekaart en geniet van de prachtige cijfers. Saskia en ik heb dat zeer zeker gedaan van zijn prachtige spel. Had ik al gezegd dat het een hele mooie dag was?

De flight

Een blije flight vol bewondering

Door |2022-09-06T10:12:45+02:0006/09/2022|Categorieën: Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie