Dean Janssens naar Big Green Egg Open (verslag)

//Dean Janssens naar Big Green Egg Open (verslag)

Dean Janssens naar Big Green Egg Open (verslag)

Over het toernooi

Afslag hole 14 met driver Dean Janssens

Na zes jaar is het ‘Dutch Ladies Open’ weer terug in Nederland! Het Big Green Egg Open is het Dutch Ladies Open ‘nieuwe stijl’ met meer dan honderd topspeelsters uit Europa en ver daarbuiten. Het toernooi werd dit jaar op de Rosendaelsche Golfclub gespeeld; één van de oudste golfbanen van Nederland.
Dean Janssens werd geselecteerd om deel te nemen aan de Players Experience in het finale weekend van het Big Green Egg Open. Door de organisatie zijn er diverse plekken beschikbaar gesteld voor jeugd waarbij we ons richten op een nieuwe generatie topgolfers. Samen met een professional van de Ladies European Tour vorm je een team in de derde en vierde ronde van het toernooi. Een fantastische, sportieve en unieke ervaring!

Dag 1

Golprofessional Virgina Elena Carta uit Italië

Aankomst om 06:30 uur op de Rosendaelsche Golfclub. Na de aanmelding bij de wedstrijd tafel begon ik mijn voorbereiding met papa als mijn caddie. Ik speelde samen met Virginia Elena Carta uit Italië, ik speelde van de gele teebox en aan de start voelde het gelijk goed, niet zenuwachtig en zin in het toernooi. Er was veel publiek en het spelen op een baan in absolute topconditie voelde goed. De eerste 9 speelde ik +5 en was ik niet helemaal tevreden, eenmaal gestart aan de tweede 9 nam ik meer risico en raakte ik beter gewend aan de kwaliteit van de baan, dat resulteerde in +1 op de tweede 9. Totaal een ronde van 78. De score met de toerpro uiteindelijk na verrekening -7.

Inslaan op de driving range

Dag 2

Na een goede nacht op Papendal een starttijd om 08:28 uur. Veel publiek, supersnelle greens (stip 12) begon ik direct op hole 1 met een schitterende birdie -1. Uiteindelijk ging de pro ook meer risico nemen en pakte op de Par 5, tweede bal zelfs een driver ‘from the deck’ om een eagle kans te creeren, uiteindelijk maakte Virgina een easy birdie. Die slag maakte bij mij heel veel indruk! Heel gaaf.

Praten met de pro’s

Ik kreeg het zwaar in de baan, er kwam meer wind en het speelde heel anders dan dag 1. Wel wist ik de scores te maken en liep +4 over de eerste 9. Op de tweede 9 stonden ineens mijn Opa en Oma in het publiek en dat gaf mij nieuwe energie! Die waren helemaal uit Heerhugowaard gekomen om mij aan te moedigen. Mijn start op 10 en 11 was bogey – bogey, de greens werden door de warmte echt supersnel, dat had ik nog nooit meegemaakt.

Mooie woorden van Virgina Elena Carta na afloop van het toernooi

Uiteindelijk kwam ik sterk terug en maakte par, par, bogey, birdie, par, par en een bogey op de laatste om met +7 totaal en een ronde van 79 het toernooi af te sluiten.
Score met de pro over 2 dagen, totaal -13
Heel trots en tevreden kijk ik terug op het toernooi. Graag wil ik ook iedereen bedanken voor de support deze dagen. Ik ben tevreden en kijk terug op een geweldig golfevent.
Tot snel in de baan, Groetjes Dean Janssens

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen en volg Dean op instagram: @deanjanssens_

Door |2021-07-11T20:17:52+02:0005/07/2021|Categorieën: Jeugd|1 Reactie

Eén reactie

  1. Koos Versteeg 6 juli 2021 om 08:29 - Antwoorden

    Een goed en heel leuk artikel en met erg veel genoegen gelezen.
    Moet een geweldige belevenis, ervaring en stimulans voor Dean Janssen zijn.
    Wens Dean en zijn begeleiders/sters nog veel mooie belevenissen en vooral veel plezier in het golfen.

Geef een reactie