Bestuur op putles

/, Communicatie/Bestuur op putles

Bestuur op putles

Het bestuur ging een treetje hoger….

Diverse leden hebben het waargenomen op zaterdag 16 april j.l. ging het bestuur letterlijk een treetje hoger, via de houten trap naast het caddyhuis, voor een bezoek aan The Academy van Robert-Jan Derksen. Deze internationaal bekende Putting-Academy, met een modern ingerichte indoorruimte, zit daar al 11 jaar. Voor vele Nunspeters is The Academy nog helemaal onbekend, nog maar weinigen zijn de trap een keertje opgeklommen om te kijken wat daar zit.

Het bestuur had van de directie van het Rijk naar aanleiding van het afsluiten van de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) een trainingssessie aangeboden gekregen en maakte daar deze zaterdag dankbaar gebruik van. Vriendelijk ontvangen door Robert-Jan Derksen en zijn collega Hayo Bensdorp werden we eerst ingeleid in het ontstaan en de ontwikkeling van The Academy in de afgelopen jaren. The Academy heeft zich ontwikkeld tot een befaamd putting-trainingscentrum waar veel topgolfers, maar ook amateurs die echt iets willen doen aan de ontwikkeling van hun putt-techniek deskundig worden geadviseerd en getraind.

Met behulp van geavanceerde video- en laserapparatuur werden we geconfronteerd met onze eigen putt-technieken en -vaardigheden. We leerden dat naast het goed oplijnen, vooral de precieze hantering van de putter, op millimeters nauwkeurig, onze scores op de green kunnen verbeteren. The Academy is voorzien van twee uitgebalanceerde greens en zorgvuldig uitgekozen – en confronterende – hightech apparatuur.

In de tweede deel van de sessie mochten we – ten overstaan van een inmiddels vollopend terras – onze techniek verfijnen in een door Robert-Jan en Hayo verzorgde clinic op de putting-green.

Wat zijn de lessen van deze middag: Voor wie er nog nooit is wezen kijken, klim die trap eens op en kijk eens door de ramen, of plan een bezoekje aan The Academy. Hayo is veel dagen in Nunspeet aanwezig. Voor hen die hun putting-techniek willen verbeteren kunnen we dit van harte aanbevelen, met een klein groepje van 2 of 3 mensen haal je in een sessie van 2 of 3 uur ongetwijfeld een goed rendement (zie ook: www.theacademy-rjd.eu).

En of die trainingssessie de bestuursleden op een hoger putt-niveau heeft gebracht, zullen jullie wel ervaren, daag ze maar eens uit voor een rondje in de baan.

Door |2022-04-24T18:13:55+02:0024/04/2022|Categorieën: ClubInfo, Communicatie|0 Reacties

Geef een reactie