Ben Willemsen neemt afscheid van de Heerendag

//Ben Willemsen neemt afscheid van de Heerendag

Ben Willemsen neemt afscheid van de Heerendag

Ben is altijd een trouwe deelnemer van de Heerendag geweest. Ondanks zijn respectabele leeftijd van 93 jaar, heeft hij dit jaar nog menig balletje weggeslagen, maar zoals hij zelf aangaf ging hem dat de laatste tijd steeds moeilijker af. Daarom heeft Ben, lid sinds de oprichting van onze club, besloten om zijn lidmaatschap per 1 januari 2020 op te zeggen. Ben is ook altijd een actief lid van de club geweest. Hij zat zo’n 25 jaar in de handicap/regel-commissie, nam vele GVB/hcp en regelexamens af en bezocht vele NGF handicap bijeenkomsten.

Reden voor de Heerendagcommissie om hem uit te nodigen voor een afscheid tijdens het Heerendagdiner op 30 oktober. Ben werd thuis opgehaald en schoof na de wedsstrijd aan. Iedereen kreeg van Ben een drankje aangeboden en hij maakte een rondje langs diverse tafels.

De week ervoor had Ben al afscheid genomen van het personeel van het Rijk en voor hen een attentie meegebracht. Vermeldenswaardig was wel zijn relatie met Lilian, die hem al vele jaren, voordat zij hem zijn kopje koffie op de club serveerde, had geknipt bij de kapsalon in Hulshorst, zijn toenmalige woonplaats.
Voor het diner sprak onze voorzitter hem toe en tijdens zijn speech nodigde hij de heren, die ooit bij Ben hun handicapexamen hadden gedaan, uit om te vertellen hoe zij dat toen hadden ervaren. Dit leverde leuke anekdotes op, waar Ben zichtbaar van genoot. Daarop werd er een toost uitgebracht, waarop ruim 40 man spontaan uit volle borst “He’s a jolly good fellow” begonnen te zingen.

Tijdens het diner nam Ronald Leeman ook nog even het woord, waarbij hij memoreerde aan Ben zijn werkzame leven bij de KLM. Ook Peter Hemmen, general manager van Het Rijk van Nunspeet, sprak een kort woordje en zette hem namens Het Rijk in de bloemetjes.

Op wens van Ben is er in plaats van een cadeau, een inzameling gehouden voor de Stichting Handicart. Dit heeft het mooie bedrag opgeleverd van 350 euro.

Na het dessert, dat met enig vuurwerk werd vergezeld en een kopje koffie werd afgesloten, naderde het eind van deze avond en werden er veel handen geschud. Vervolgens werd hij weer keurig thuisgebracht, waarbij Ben aangaf geweldig van deze geslaagde avond te hebben genoten.

Meer foto’s van dit afscheid vind je hier.

Door |2019-11-04T09:25:35+01:0004/11/2019|Categorieën: Heerendag|0 Reacties

Geef een reactie