Battle of the Sexes

///Battle of the Sexes

Battle of the Sexes

Wedstrijdverslag

door: Tera Arendsen

Over The Battle of de Sexes en het verhaal van de verdwenen wisselbeker.

16 oktober was het weer zover, de Battle der Battles, de strijd tussen de dames en de heren. Alvorens de baan in te gaan, stond er voor de 68 deelnemers koffie dan wel thee met een heerlijk stuk herfstgebak klaar. Om 12:00 uur stipt werd met een toetergeluid, op de twee lussen Zuid/Oost, het startsignaal gegeven voor de shotgunwedstrijd. 16 paar heren namen het op tegen 18 paar dames. Alle deelnemers speelden hun eigen stablefordscore en per hole werd per paar de beste score op de kaart genoteerd. Door het ongelijke aantal inschrijvingen dames en heren was er één damesflight met twee couples. De overige flights bestonden uit een couple dames tegen een couple heren.

Het was supergolfweer en wij, Ankie Bronkhorst en Tera Arendsen, speelden in een heel gezellige flight, tegen Jolt Bosch en Leo Postma. Wij hadden de luxe op zuid-1 te kunnen starten en reeds bij de wisseling naar oost tekende zich al een duidelijk verschil af ten gunste van de dames. Ankie en Tera 21 stableford punten tegen Jolt en Leo 15. Het liep gewoon lekker, we vormden een geweldig team, zeiden wij tegen elkaar.

Vulden Ankie en ik elkaar op de eerste 9 holes aardig aan, op de tweede 9 op oost was Ankie duidelijk beter bestand tegen de psychische druk die de heren flink probeerden op te voeren. Ankie liet zich echter niet intimideren en na afloop telden we 22 punten bij voor een  totaalrondje van 43 stableford punten. Daarmee waren we het beste damescouple van de dag en de schrijfsters van dit verslagje. Chapeau voor de heren, van wie vooral Leo de tweede 9 prima op dreef was. Zij kwamen prachtig terug met een score van 24 punten op oost en tot een totaal van 39. Echter bij lange na niet genoeg om ons te verslaan.

Met een voldaan gevoel konden wij, maar ook alle andere deelnemers, zich naar de 19de hole begeven. Eerst op het terras en toen het wat killer werd zocht men een plekje binnen op. Wat is het dan ontzettend gezellig dat iedereen, na zo’n shotgun wedstrijd, redelijk gelijktijdig aan een drankje en een hapje kan beginnen. Met dat, bij het arrangement behorende, drankje naar keuze kregen alle flights een feestelijk uitziende, luxe borrelplank geserveerd. We genoten van de overheerlijke warme en koude gerechtjes.

Dat er niet alleen in onze flight goed gescoord was, maar ook in de andere flights, bleek toen de commissie de eindscore had berekend en bekend maakte. Door de 36 dames bleek per persoon gemiddeld 37,61 pt gescoord, tegen een gemiddelde score voor de 32 heren van 34,24 pt. Goed voor een duidelijke winst voor de dames, die allen een medaille kregen.

De wisselbokaal voor 2021 gaat dus naar de dames. Maar waar is die bokaal gebleven? Ook ná een ware speurtocht door de Wedstrijdcommissie is de beker niet gevonden. Zijn er soms heren, die van de beker geen afstand kunnen doen? De Evenementencommissie doet hierbij een oproep naar eenieder om de beker bij hen terug te brengen, zodat de winst van de dames kan worden ingegraveerd.

Zullen de heren in 2022 revanche kunnen nemen? Ik denk dat dat lastig wordt, want wij, Ankie en Tera en al die andere dames, zullen er alles aan doen om de winst opnieuw naar ons toe te trekken.

Rest ons nog last, but zeker not least, een woord van dank aan de Evenementenommissie, die deze gezellige wedstrijddag voor ons allen organiseerde. Hartelijk dank en graag tot volgend jaar!

Tera Arendsen, mede namens Ankie Bronkhorst.

De winnaars

TeamGemiddelde score
1Dames37,61
2Heren34,24

Foto album

Foto’s van dit evenement vind je hier.

Door |2021-10-19T18:21:12+02:0019/10/2021|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie