Aspergewedstrijd

Aspergewedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Wim Evers

Na een coronapauze van 3 maanden kon er eindelijk weer een wedstrijd gespeeld worden. Iedereen had inmiddels al weer enkele weken kunnen spelen op onze prachtige baan. Dat iedereen al ruimschoots de mogelijkheid had gehad om te spelen was vooral te danken aan het al weken voortdurende prachtige weer maar ook doordat het Rijk de eerste weken alleen leden liet spelen konden we volop aan de bak. 2de Pinksterdag is traditioneel de Aspergewedstrijd en vandaar dat er een heerlijke aspergesoep werd geserveerd bij de overloop van Noord naar Oost. Ook een heerlijke salade met een ruim assortiment drank(jes) ontbrak niet. Allemaal uitstekend verzorgd door niet minder dan de directeur van onze baan. Proficiat voor deze verzorging.

Aangezien ik de opdracht had aan het einde van de dag de (niet)prijzen uit te reiken had ik toch de verantwoordelijkheid een ranglijst samen te stellen. Vandaar dat ik ingedeeld was in de eerste flight en aangezien ik met Joke en Maartje ingedeeld was moest ik de eerste na-corona afslag verrichten. Aangezien ik inmiddels een langdurige relatie had opgebouwd met de Callaway Chrome-soft bal van de golfbaan Rinkven uit Antwerpen (gevonden bij mijn eerste ronde op Nunspeet) had ik daar alle vertrouwen in. Helaas, soms is het zo dat vrienden je verlaten. Afslag Noord-1 richting de bekende berg rechts. Nooit meer terug gevonden. Op zich heel knap, want het is allemaal best overzichtelijk daar. Dit was dus een veeg teken en verder zal ik het dan ook maar niet meer over mijn ronde hebben. Ook flight genoot Maartje kwam niet echt op gang. Normaal een hele goede golfster maar het was ook niet haar dag. Beter deed Joke het want zij ging gewoon heel rustig haar gang en scoorde toch punt na punt en leek mee te gaan doen om de (niet)prijzen. Helaas struikelde ook zij op een gegeven moment enkele keren waardoor een toppositie er uiteindelijk niet inzat maar ze heeft echt goed gespeeld.

De topposities van vandaag bleken bij de familie Driessen te zitten. Op de eerste plaats eindigde junior Driessen met een prachtige score van 37 stableford punten. De enige die deze dag zijn handicap verbeterde. Omdat hij al zo laag zit (4.3) ging hij slechts 0.1 naar beneden maar is toch wel bijzonder knap. Zijn score was 1 birdie, 13 parren en 4 double bogies. Ga er maar aan staan. Waar eindigt dat uiteindelijk met dat jong? Bjorn, wij zijn trots op je en we volgen je mannetje.

Met 1 punt minder moest vader Driessen met een 2de plaats genoegen nemen, ondanks dat hij 3 birdies wist te produceren. Met een prachtige 36 punten eindigden eveneens Corinne van de Meyden en Linda Klomp voor de 3de en 4de (niet)prijs. Omdat hij mij van een prachtige natuurfoto heeft voorzien vermeld ik hier ook Jan ten Have, die als 5de eindigde. 34 punten is ook niet slecht en daarbij zaten 2 prachtige birdies. Er waren overigens nog 7 anderen die ook een birdie wisten te produceren bij hun eerste wedstrijd.

Omdat het de eerste keer is dat ieder zijn score via de app moest invoeren, heb ik maar het zekere voor het zekere genomen en ben op de laatste tee gaan zitten. Iedereen had hierdoor de mogelijkheid zijn of haar score voor te lezen en ik voerde ze dan in op mijn telefoon. Meest efficiënte wijze om verzekerd te zijn van een klassement aan het einde van de wedstrijd. Dat bleek ook wel want vrijwel iedereen maakte gretig gebruik van deze mogelijkheid.

Aangezien ik Jos beloofd had ook een verslag te maken van deze wedstrijd dacht ik het verslag iets breder aan te pakken dan de eigen flight door op de laatste tee iedereen te vragen of zij in hun flight nog iets leuks, spectaculairs of dramatisch hadden meegemaakt. Ik kwam er hierdoor achter dat iedereen tijdens zo’n wedstrijd toch wel zeer gefocust is op dat spelletje. Ik kreeg maar één niet golf gerelateerde reactie te horen. Dat ging over Jeroen Visser die vanwege een blessure moest afhaken. Hij had geprobeerd door over een schutting te springen een of ander niet nader te noemen object te achterhalen. Dat moet je op die leeftijd niet meer doen Jeroen!!

De volgende noemenswaardige feiten werden nog geopperd. Over Douglas kreeg ik nog mee dat hij wel ongelofelijk veel mazzel had deze dag. Drie maal een put van meer dan 20 meter werd gewoon uitgeholed. Toch hoefde ik geen gebruik te maken van de tip die Bjorn nog gaf over zijn vader dat hij 2 strafslagen moest krijgen wegens slow spel. Hoe Bjorn daar achter is gekomen weet ik niet maar was hij op de eerste plaats geëindigd had ik daar zeker gehoor aangegeven dat begrijpen jullie wel. Dit om de rivaliteit in de familie nog maar eens te benadrukken.

Ook over de familie Apel was nog een en ander te melden. De flight genoot van Monique gaf door dat hij nog nooit met een vrouw heeft gespeeld die de bal zover drived. Een mooi compliment toch. Stephan deed ook van zich spreken door een bal buiten te green gewoon in te chippen en een put van 40 cm te missen.

Ook wil ik nog even Ben noemen. Hij had echt zijn dag niet. Niets wilde lukken en hij ging steeds meer nadenken. Ik heb ook al wel eens met Ben gespeeld en dan sloeg hij zeker hele aardige ballen, dus soms zit het mee soms zit het tegen. Zijn flight genoten hadden met hem te doen en probeerden hem de nodige psychische bijstand te verlenen maar ook dat mocht niet baten. Nu vraag ik mij overigens wel af of je, wanneer je met Ronald en Robert in de flight speelt, je over de beste verenigingspsychologen kunt beschikken die er zijn, maar dat terzijde.

Ook Peter had vandaag niet zijn dag. Hij kwam er n.l. achter dat ook hij een jaartje ouder wordt. En ja hoor, afgelopen vrijdag kwam het bericht via een app dat hij er weer een streepje bij heeft gekregen. Het was ook een zwaar jaar voor je Peter, opa geworden. We wensen je dan ook nog heel veel goede jaren toe met wel mooie golfrondjes.

Tot slot was de algemene teneur dat ieder het toch weer echt gezellig had en dat de sfeer erg goed was. Ik hoorde zelfs iemand zeggen dat hij erg gezellig en stress-vrij heeft lopen kletsen. Dat stress-vrije daar kan ik me dan weer geen voorstelling van maken maar dat zal aan mij liggen.

Al met al een prachtige dag in prachtig weer en we mochten ook nog op het terras.
Wat wil je nog meer als golfer.

De winnaars

NaamHandicapStableford
1. Björn Driessen3.937
2. Douglas Driessen5.336
3. Corinne van der Meijden14.736
4. Linda Klomp19.836
5. Jan ten Have8.734
Door |2020-06-11T11:47:53+02:0009/06/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie