Asperge wedstrijd

Asperge wedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Jo Sol

Ik trof het met een gezellige flight; aangename kennismaking met Marianne en met de gewaardeerde en gekende veel-golfer Jan, die vertelde dat hij de dag ervoor (natuurlijk) nog 18 holes gelopen had en dat de bunkers vol hadden gestaan door een lokale stortbui en keihard waren.

De marshall had er zin in en 5 voor 12 liet hij de start-toeter klinken. Jan z’n afslag was niet helemaal zoals bedoeld en landde in de bunker ”dat wordt een streep” sprak hij profetisch en zo geschiedde. Als golfer moet je met zoiets kunnen omgaan en dat geldt zeker voor Jan maar het vervelende was dat Jan een al pijnlijke schouder hiermee nog pijnlijker maakte, maar er werd door hem met de gebruikelijke inzet en beschouwingen stug doorgegolfd.

Gelukkig hadden de weervoorspellers met hun: “kans op lokale regen-, hagel- en onweersbuien in de middag” in ieder geval voor onze locatie geen gelijk, het was weliswaar wat klam maar overigens uitstekend golfweer. Marianne hield de moed erin gestimuleerd door de 2 parren die ze achter elkaar maakte op Noord-4 en 5 met elk 4 STFD punten, waarna haar inzet nogal wat groter was dan dat de resultaten zich lieten noteren. Jan was later in de ronde aan de pijnbestrijding met mogelijk licht drogerend effect wat resulteerde in ook 2 parren achter elkaar op Oost-6 en 7; dit om even te laten zien wat hij in zijn mars had.

Ikzelf kon de score met moeite aardig bij elkaar houden, wat resulteerde in een 7de plaats achter werkelijk geweldige scores van de echte winnaars.

Mijn prijs was een doosje ballen en de eer het schrijven van het wedstrijdverslag.

De Wedstrijdcommissie heeft uit de kelderrestanten van het secretariaat nog bruikbare ballen gevonden die nog net niet over de houdbaarheidsdatum waren en die dateren uit een tijd dat een bank nog een ouder-kind wedstrijd organiseerde. Mijn gulle aanbod van deze ballen aan de tafelgenoten werd meewarig afgeslagen.

Ik had nog zo gehoopt op een pen en blocnote.

Zodat het niet vergeten zou worden dat ik 7de geworden was moest ik ook nog op de foto met de echte winnaars: hulde voor hen!

Het plankje met asperge-gerechtjes wat eigenlijk een tegeltje was, maar dat klinkt natuurlijk niet, was erg smakelijk. De vraag of dit het voorgerecht was vond ik tendentieus.

Het was een mooie golfwedstrijd met 6 echte winnaars, overigens had ik ‘s avonds ook al net geen prijs in de staatsloterij.

De winnaars

HCPPl.HCPSTBF Score
1Ester Oomens35.04243
2Medi Holstege30.93740
3Thijs van der Schee10.51239
4Monique Apel23.62838
5Jos Wolters17.72238
6Saskia ten Have18.32237
7Jo Sol13.41536

Door |2019-06-26T19:07:51+01:0011/06/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie