Afsluiting NGF competitie 2019

//Afsluiting NGF competitie 2019

Afsluiting NGF competitie 2019

Ook dit jaar waren alle competitiespelers uitgenodigd voor de afsluiting van het competitieseizoen 2019. Traditiegetrouw worden na een 9 holes wedstrijd de kampioenen gehuldigd, op het podium welkom geheten en natuurlijk in de bloemen gezet.
De kampioenen zijn:

  • Dames 2. sr. – Teamcaptain Annette Horsman
  • Heren 2 sr. – Teamcaptain Frank Korzaan
  • Heren 4 sr. – Teamcaptain Jan Goemans

Deze keer waren er alleen maar ‘winnaars’, 3 kampioenen en alle andere teams hebben zich in hun klasse gehandhaafd. De Competitiecommissie, die deze dag organiseert, nam de spelers nog even mee in het afgelopen seizoen.
Wij spelen in de NGF competitie met 15 teams (waarvan 2 jeugdteams). Er nemen 2 damesteams deel op donderdag, 6 herenteams op vrijdag en 5 teams deel op zondag (dames en heren).

Meedoen met de NGF competitie is gewoon enorm leuk. Het begint bij de voorbereiding, zoals teamlessen, trainen en vaak ook onderlinge matchplay-partijtjes spelen. Tijdens de competitie nieuwe vrienden maken en als team namens Nunspeet het visitekaartje af geven.

Op onze website worden mooie verhalen gedeeld in de rubriek ‘Het Wel&Wee van 2019‘. Er staan dit jaar 48 verslagen online, met nog eens ruim 160 foto’s. Het is echt de moeite waard om die nog eens te lezen.

Dames 1 – 36 holes (1e klasse) heeft zich wederom getoond als partij om rekening mee te houden. 2de plaats! Dit team is ook altijd goed voor bijzondere verslagen en het was ook voor het eerst dat wij censuur hebben moeten toepassen op een stuk.
Het Dames 1 – 27 holes, heeft de smaak te pakken en gaat vast en zeker voor verrassingen zorgen in 2020.
Dames donderdag Dames 1 sr. – 27 holes 2e klasse, heeft zich weer keurig gehandhaafd.
Dames 2 sr. –  27 holes is kampioen in de 3e klasse geworden en promoveert naar de 2e klasse.

Heren 1 sr. (1 klasse), dit team kende een spannende ontknoping en wist de laatste 2 wedstrijden te winnen met knappe overwinning 11-7 en 10-8 en hebben zich wederom keurig gehandhaafd. Heren 2 sr. Is kampioen geworden en dwingt daarmee promotie af naar de 2de klasse. Heren 3 sr. heeft zich gehandhaafd. Heren 4 sr. is kampioen geworden in de 4de klasse. Bovenstaande teams komen alle uit in de 27 holes competitie. Tenslotte heeft Heren 1. Sr. 18 holes zich gehandhaafd in de 1e klasse.

Heren 1 – 2e klasse, 36 holes heeft zich knap gehandhaafd in de standaardklasse. Heren 2 – 3e klasse – 36 holes is opgeklommen naar een 3e plaats in de reserveklasse. Tenslotte het vorig jaar gepromoveerde heren 1 – 27 holes heeft zich dit jaar knap weten te handhaven op een hoger niveau.

De competitiecommissie bedankt o.a. alle 85 spelers die dit jaar weer meespeelden in onze competitie. Natuurlijk werden onze beide Pro’s Carolien Driessen en Brian Gee hartelijk bedankt voor hun aandeel in de begeleiding van de teams in de aanloop naar de wedstrijden. Ook Ronald werd keurig bedankt voor de door hem georganiseerde competitie (nieuwe)regel(s) quiz. Er werden lovende woorden gesproken over de gastvrije en vriendelijke ontvangst op De Nunspeetse zelf. Dankzij het gehele het team van Het Rijk van Nunspeet was het een genot om gastspelers te ontvangen.

De Competitiecommissie heeft na 5 ½ jaar afscheid genomen van Karin. Zij heeft ons, ondanks dat ze geen lid meer is, enorm ondersteund en als competitiecoördinator ontzettend veel en goed werk verricht. Als Karin iets regelt dat weet je dat het goed is of komt. Nogmaals hartelijk dank voor jouw inzet en bijdrage aan onze commissie.

Tenslotte werd iedereen bedankt voor de deelname aan de competitie van dit jaar en erop geattendeerd dat wij over 2,5 maand alweer starten met het gehele competitiecircus.
Dus zorg dat je er weer bij bent volgend jaar, inschrijven kan weer vanaf medio augustus.

Bijgaande foto’s spreken voor zich, het was weer een gezellige, geslaagde en zonnige afsluiting van een succesvol competitie seizoen.

De Texas Scramble werd op Noord gewonnen door het team van Dames 2 (Erica, Joke, Linda en Petra) en op Oost door het team van Dames 1 (Karin, Maartje en Nathalie).

  • Longest Noord: Tineke en Jacco
  • Neary Noord: Henk en Linda
  • Longest Oost: Karin en Rinus
  • Neary Oost: Nathalie en Auke

Tot volgend jaar!
Competitiecommissie: Karin, Nathalie, Bart, Kees, Douglas (jeugd) en Wybe Jan.

Fotoalbum

Door de hoeveelheid foto’s die er genomen zijn, hebben we besloten alle foto’s via een fotoalbum op onze OneDrive aan te bieden.

Je hebt daar de mogelijkheid om alle foto’s in origineel bestandsformaat te bekijken en te downloaden.

Ga naar fotoalbum

Door |2019-05-22T17:18:13+01:0022/05/2019|Categorieën: Competitie|0 Reacties

Geef een reactie