Fourball Betterball

///Fourball Betterball

Fourball Betterball

Wedstrijdverslag

door: Henk Dooijeweerd

Fourball Betterball

Zaterdag 24 oktober j.l. was het zo ver. De Fourball Betterball wedstrijd in het teken van het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf, met daaraan gekoppeld een mooie prijs op Golf Amsteldijk.

Jan Willem Vis en ik hadden ons hier enkele weken geleden voor ingeschreven, onze tweede wedstrijd als team. De eerste keer was namelijk het Clubkampioenschappen FoursomeStrokeplay. Hoewel we daar twee fantastische dagen hebben gehad, met name door onze flightgenoten op zaterdag (Jos en Chris) en op zondag (Frank en Nick) kwamen we er achter dat het toch wel een heel lastig spelletje is. Tijdens dat toernooi was ik (Henk Dooijeweerd) de eerste dag redelijk in vorm en Jan Willem juist weer de tweede dag. Daarom gelijk maar besloten om weer als team mee te doen met de FourballBetterball wedstrijd, want dan konden we in ieder geval gewoon onze eigen ronde lopen.

Eerst maar een inleiding naar de zaterdag toe.

Sinds de start vande beperkingen omtrent het aantal contacten en de mogelijkheden om naar de kroeg te gaan i.v.m. de Corona uitbraak, zitten we elke vrijdag met een klein aantal personen (vijf jongens) bij elkaar, “Corona Friday” noemen we dit. Op deze vrijdag drinken we een (soms wat meer dan een) borreltje met elkaar om de week af te sluiten en het weekend in te luiden. Dat is eigenlijk elke vrijdag nog zo geweest, totdat Jan Willem vorige week op dinsdag een appje stuurde, zullen we donderdag een borreltje bij mij doen. Donderdag??? We doen dat toch altijd op vrijdag? Ja, maar zaterdag een belangrijke match, dus kunnen het beter op donderdag doen. Zo gezegd zo gedaan, zaten we donderdag bij Jan Willem onder de overkapping bij het vuurtje. Gezellig met elkaar ouwehoeren over van alles en nog wat, maar natuurlijk ook over de wedstrijd van zaterdag. “Wie zijn jullie flightgenoten eigenlijk?“ vroegen de anderen. “Dat kleine jochie, die zo machtig goed kan golfen zeiden we, waarschijnlijk speelt hij samen met zijn vader. Oh, wie is dat jochie dan? Dean Janssens, kereltje is volgens mij 8 jaar oud of zo en hij kan ontzettend goed golfen.” Een paar filmpjes op Dean zijn instagram verder waren we allen onder de indruk van wat dat mannetje kan. Niet normaal, 8 jaar en dan al zo kunnen slaan! Dean bleek overigens 10 jaar te zijn, maar dat terzijde. De ene grap na de andere werd gemaakt door onze overige vrienden, met als rode draad natuurlijk dat we dik klop zouden krijgen van een jongetje van 8 jaar.

Op vrijdagavond toch ook gewoon maar een borreltje met elkaar gedaan, maar zaterdag redelijk fit wakker geworden en naar de golfbaan vertrokken. 10:27 uur starten.

Hole 1 gelijk allebei een par voor drie punten dus dat was een goed begin. Dean en zijn vader maakten daar een bogey voor één punt. Hole 2 een bogey voor één punt door een gemist putje van 40 cm. De volgende hole gelijk weer een par voor drie punten en na vijf holes hadden we al 12 punten, dat ging dus best lekker. Bij Dean en Bart stond de teller toen op 6 en Dean vond dat hij niet goed speelde, misschien wel waar, maar wat hebben we genoten van z’n mooie slagen en humor.

Natuurlijk hadden JW en ik zoals altijd de nodige catering meegenomen voor ons en onze flightgenoten en zeiden: “we nemen even een saucijzenbroodje en een bakje koffie.” Dean weigerde en zei dathij dat nog niet verdiend had. Omdat zijn vader aangaf dat hij hartstikke gek is op saucijzenbroodjes, drongen we nog enigszins aan, maar Dean bleef standvastig: “Nee!!, die moet ik eerst verdienen. Weet je wat, dan stop je hem maar vast in je tas en als je denkt dat je het hebt verdiend, dan neem je hem alsnog, maar bedenk wel Dean dat het een spelletje is en dat het niet altijd lukt en je ook moet blijven genieten.”(wijze les van ons als ouderen). Na een mooie drive op hole 7 heeft hij er alsnog van genoten.

Na negen holes hadden wij uiteindelijk 22 punten en bleven Dean en Bart steken op 12 punten. “Zo..,” dachten we, “22 punten dat is best goed.” Lekker door blijven gaan samen zeiden we tegen elkaar en waar we tijdens de strokeplaywedstrijd zoals gezegd allebei een goede en een slechte dag hadden, ging het nu heel anders. Allebei waren we lekker aan het spelen, hadden we vertrouwen in iedere slag, zelfs in die van elkaar. Als de één een keer een steekje liet vallen dan pakte de ander het op. Uiteindelijke resulteerde dat op Oost weer in 22 punten. Totaal 44!! Dean en Bart gingen er op Oost overigens ook af met 19 punten, wat voor hen een rondje 39 slagen was! Kortom die liepen de tweede 9 holes een stuk beter.

44 punten, maar geen prijsuitreiking en geen samenkomst, dus maar afwachten of we gewonnen hadden. Elke keer kijken of de uitslag er al opstond en of er niemand onze score had verbeterd. Als lid van de jeugdcommissie heb ik echter ook meer rechten in Proware, dus kon elke score die werd ingevoerd al wel zien. En wat schetst mijn verbazing, zie ik daar ineens een score van 43 voorbij komen van de uiteindelijke nummer 2 Herman van Gemert en Annette Horsman. Ook een topscore natuurlijk, waarbij ze ongetwijfeld na de laatste put gedacht hebben, “zo die is binnen.” Uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat Annette en Herman op zaterdagavond na de wedstrijd met een euforisch gevoel en onder het genot van een wijntje de agenda’s al getrokken hadden om een datum met elkaar te plannen voor een dagje Amsteldijk, 43 punten, dat gaat toch niemand verbeteren. En toen….. de uitslag op de site!! Huh, hoe kan dat nou?? Hebben die Jan Willem en Henk gewoon 44 punten?!!!

Herman en Annette, jullie hebben een fantastische ronde gelopen, helaas wat het dit keer net niet genoeg, maar het geeft wel aan dat jullie een prima team zijn.

Maar goed,de winst was binnen en de daarbij behorende prijs, aangeboden door Fonds N.G.G., dus ook.

Rest ons nog drie dingen:

Dean, je bent echt een ontzettend leuke jongen met enorm veel talent, we hopen dat je plezier blijft houden in het spelletje en wie weet waar je dan terecht gaat komen (volgens mij komt dat met zo’n vader wel goed). Succes met alles.

Organisatie bedankt voor het regelen van de wedstrijd.

En als laatste iets wat niets met de wedstrijd te maken heeft, maar als we dan toch een podium krijgen:

Als je niet bereid bent om je pitchmarks te repareren, de bunkers aan te harken of je divots terug te leggen, zoek dan ALSJEBLIEFT een andere sport. Gemakzucht verpest namelijk de baan en daardoor ook vaak het plezier en de score van anderen!! Het spelletje is al lastig zat, zonder deze ergernissen!! Zo, dat wilde ik nog even kwijt.

Tot snel,

Henk Dooijeweerd (mede namens Jan Willem, die me op sluwe wijze dit verslagje heeft laten schrijven, maar die krijgt hij nog wel een keer terug).

De winnaars

Team:Pl. Hcp:Score:
Henk Dooijeweerd en Jan-Willem Vis1844
Herman van Gemert en Annette Horsman1743
Kees van der Ham en Jan de Gier1441
Coen en Medi Holstege2941
Alle de Wit en Jan van de Craats541
Door |2020-10-27T08:33:30+02:0027/10/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Perry Nab 27 oktober 2020 om 11:33 - Antwoorden

    Haha mooi stuk Henk. En goed gedaan boys

Geef een reactie