4-Ball-Better-Ball oktober 2019

///4-Ball-Better-Ball oktober 2019

4-Ball-Better-Ball oktober 2019

Wedstrijdverslag

door: Alex en Henk-Jan Plakke

Op zondag 27 oktober werd er op de Nunspeetse en fourball betterball wedstrijd gespeeld. In totaal waren er 33 spelers die op de lussen Zuid en Noord een gooi of liever gezegd een slag deden naar de prijzen.

De eerste flight ging om 10:00 uur van start en ondergetekende zat in de 7de flight die om 11:00 uur van start ging. Alex en Douglas wisten (zoals gewoonlijk) de fairway meteen te raken. Annemieke en Henk Jan hadden daar echter wat meer moeite mee en konden meteen op zoek links in de bos. Gelukkig waren de ballen snel gevonden en met een nog redelijke ligging kon het spel hervat worden. De beide eerder genoemde heren wisten er een mooie par uit te halen en deze werd dus als eerste op de kaart genoteerd.

Niet veel later wist ook Annemieke haar score op de kaart te noteren en nog iets later had Henk Jan zichzelf ook op de kaart gezet. Inmiddels kwam er een voorzichtig zonnetje door en was het eigenlijk prima golfweer. Met de sfeer in de flight zat het wel goed en er werd een lekker potje golf gespeeld. Door naar de tweede negen en op de green van hole 1 (noord) zagen we de eerst gestarte flight op hole 8. Tijd voor wat imponerende opmerkingen richting de “tegenstanders”, mooie birdies jongens, en zonder al te veel aandacht snel verder naar hole 2. Onderweg werd er behoorlijk getuinierd, niet alleen buiten de fairway´s maar ook op de greens waar het een wildgroei van dennennaalden is. Al gauw kwamen er opmerkingen in de trend van “Moet je een hark hebben?” of “Neem voortaan je bladblazer of stofzuiger maar mee!”. Hoewel het spel van Henk Jan deze dag niet echt slecht te noemen was, was hij op enkele momenten blij dat hij zoon lief Alex had meegenomen.

Eenmaal terug in het clubhuis kon de balans worden opgemaakt en werden de kaarten getekend. Al snel daarna volgde de prijsuitreiking, altijd een spannend moment. Alex en Henk Jan Plakke hadden 41 stableford punten en werden, na card matching, de winnaars van de dag. Een trotse vader en zoon dus naar voren om de prijs, een dagkaart voor de negen werelden van golf bij golfclub Amsteldijk met lunch en twee greenfees, in ontvangst te nemen. Nadat Alex iedereen bedankt had tijdens zijn keurige speech kwam er een einde aan de dag.

Het is goed om te weten dat de opbrengst van deze dag (€300) geheel ten goede komt aan het Nationaal Fonds Gehandicapten Golf. Dit fonds zorgt ervoor dat mensen met een beperking ook de mogelijkheid geboden wordt om te kunnen golfen.

De winnaars

TeamScore
1Alex en Henk-Jan Plakke41
2Thijs van der Schee en Wybe Jan Nauta41

Wedstrijdverslag

door: Cris Bijker

Deze wedstrijd staat in het teken van het Fonds Nationaal Gehandicapten Golf. Daarmee is het een goede doelen wedstrijd en gaat het dus eigenlijk niet om de winst van het spel maar om de winst voor het goede doel. Zelf heb ik, ondanks alle goede bedoelingen vooraf, meer dan optimaal aan dit laatste uitgangspunt
bijgedragen. Jos, mijn partner in deze wedstrijd, zorgde voor een goede score en, wanneer we 7de zouden worden, zou ik het stukje schrijven. Nou dat laatste is gelukt. We werden 7de!

Dat we een score van 36 punten haalden was volledig aan Jos toe te schrijven. Onze playing partners, Wybe Jan en Thijs, waren van een totaal andere orde. Met 41 punten werden zij na card matching tweede, na heel veel parren en één birdy.

De grote winnaar van deze wedstrijd zou eigenlijk het goede doel moeten zijn. Het is jammer dat er weinig deelnemers waren (32) terwijl het weer prachtig was en er een behoorlijk aantal leden wel op de andere lus een eigen ronde liepen. Als ook deze leden “gewoon” aan deze wedstrijd hadden deelgenomen, was de opbrengst nog veel hoger geweest dan de nu behaalde 300 Euro.

Voor de volledige uitslag verwijs ik naar de site. Samengevat: een prima wedstrijd met een mooie wedstrijdvorm, terechte winnaars (Henk-Jan en
Alex), maar met te weinig deelnemers om van een optimale opbrengst voor het goede doel te kunnen spreken.

Door |2019-10-29T21:39:46+02:0029/10/2019|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|0 Reacties

Geef een reactie