3 Stokken en een putter wedstrijd

///3 Stokken en een putter wedstrijd

3 Stokken en een putter wedstrijd

Wedstrijdverslag

door: Herman van Ree

Onze traditionele 3-stokkenwedstrijd kent vele aspecten waarvan ik er een aantal wil bespreken.

Onze wedstrijd wordt altijd in januari gespeeld. Waarom niet in juli? Geroutineerde golfers zitten namelijk van 15 oktober tot 29 maart binnen bij de open-haard. Dus hou je alleen welwillende beginners over die zich inschrijven.

Onze 3-stokkenwedstijd, de naam zegt het al, wordt gespeeld met 4 stokken. Een hardnekkige telfout die in Nunspeet al vele generaties Wedstrijdcommissies overleefd heeft.

Dat ondermijnt natuurlijk de discipline. “Als 4 stokken ook mag, waarom zou ik er dan niet 5 meenemen?” Dat wordt elk jaar erger. In mijn flight zat zelfs iemand die 17 stokken bij zich had. Helaas heeft ze de wedstrijd niet beëindigd: na 11 holes bleef haar kar door het gewicht in de modder steken en hebben we haar moeten achterlaten. (DQ)

Dan de keuze van de 3-stokken. Een heikel punt.

In principe heb je aan een driver en een putter voldoende. Dat is dus 2 minder dan 3. En voor elke stok minder dan 3 (4?) krijg je altijd 6 extra stablefordpunten. Daarom werd ik 7de en mag nu dit verslag schrijven. Ik neem altijd alleen driver en putter. Voordeel is dat je niet gauw per ongeluk de verkeerde stok pakt. Nu hoor ik u vragen: “hoe moet dat dan in een bunker?”

In een bunker neem je de putter. Je zorgt dat de bal helemaal rechts in je stance ligt. Vervolgens roep je: “he kijk nou!” En wijst terug richting tee. Dan pak je je bal op en gooit ‘m naast de vlag. Tegen de tijd dat de flightgenoten zich weer omgedraaid hebben zeg je: “dat is het enige nadeel…weinig spin met zo’n putter”. En dan de bunker harken, netjes de etiquette blijven volgen.

Er deden ongelofelijk veel mensen mee aan deze wedstrijd. Toen het donker begon te worden ben ik naar huis gegaan (dat was rond 15:45) maar ik meen dat ik de volgende ochtend de laatste flights zag binnenkomen.

Het weer was erbarmelijk. Ik had pas na 2 dagen weer voldoende gevoel in m’n vingers om bier zonder infuus te kunnen nuttigen.

Greenkeepers zal ik bedanken zodra ze in april weer aan het werk gaan. Wedstrijdcommissie als altijd weer: dank voor deze ondankbare taak. Altijd gezeur en je doet het nooit goed. Wel heb ik een suggestie gezien het grote deelnemersveld: een 3-holes-wedstrijd waarbij iedereen 4-holes speelt. Naar keuze. Zonder stokken. Dus alleen maar gooien. Het wereldrecord voor ‘gooien’ staat overigens op level-par. Voor meer onnuttige feiten kun je tot mij wenden.

De winnaars

PlaatsNaamScore
1Philippe van den Boogert36
2Jacco van Dam34
3Hein van Mulligen33 (2e 9: 19)
4Eric Tamminga33 (2e 9: 18)
5Robert van de Riet31 (2e 9: 16)
6Anouck Hage31 (2e 9: 15)

Door |2020-01-17T13:34:51+01:0014/01/2020|Categorieën: Wedstrijden, Wedstrijdverslag|1 Reactie

Eén reactie

  1. Jan Meijboom 27 januari 2020 om 18:26 - Antwoorden

    Het mooie van 2020 op de Nunspeetse is dat we ca 200+ nieuwe leden mogen verwelkomen. Velen deden ook mee aan deze jaarlijkse 3 stokken + putter wedstrijd. Een prachtige dag met een geweldige winnaar Philippe (hcp ca 6 en 36 punten). Echt knappe prestatie. Hopelijk zet het “humorvolle” verslag van de man, die het dichtst bij het clubhuis woont en bij de prijsuitreiking niet meer aanwezig was, de nieuwe leden niet op het verkeerde been.

    De baan lag er perfect bij. Wedstrijdcommissie hartelijk dank, maar graag een kritische evaluatie “nr 7 maakt het verslag”.

    Jan (al lid vanaf 1994).

Geef een reactie