Het ‘Wel&Wee’ van 9 april 2017

Het ‘Wel&Wee’ van 9 april 2017 2017-09-10T15:02:39+00:00

Heren 1
Holes: 36
Klasse: 2de
Poule: H18

Team Captain:
Wybe Jan Nauta

Wedstrijdverslag door:
René Groot Bruinderink

Daar valt niet over naar huis te schrijven!

Deze zondag vertrokken we, in een enigszins gewijzigde (team en flight) samenstelling, want daar doen wij dus niet moeilijk over, naar Wierden om het op de Koepel op te nemen tegen Winterswijk.
Het was weer mooi weer, en de baan lag er mooi bij. Onze strategie leek te werken, want na 12 holes in de singels stonden we (projected standing) 9 up met een outlook op een 12-6 winst. Alsof er een ‘olifant’ over straat loopt, het bleek een droom die hard werd uitgeblazen. Binnen een uur verloren we met 13-5.

Complimenten voor Ivo die 4 punten binnenbrengt (nu die polo’s nog). Zoals de lezer merkt is de stemming er niet minder om, immers:

  • we zagen Max nog net derde worden
  • onze poule betting voor de Masters blijft staan, niemand verliest, en we zijn blij voor Garcia en zijn vriendin
  • we kregen troost aangeboden vanuit de dames 1 hoek, die mascotte moet de volgende keer de hele dag mee

De volgende keer zijn we gastheer, dus inclusief het eieren zoeken begint de competitie voor ons over knap 3 weken pas echt.
Wij nodigen iedereen uit om over twee weken eens te komen kijken naar het spektakel in het theater van Nunspeet

PS: het jeugdteam van het Zelle gaat goed, voor hen is de competitie al volop bezig.

Klik hier voor de uitslagen van Heren1 – 36 holes!

Dames1
Holes: 27
Klasse: 1ste
Poule: D209

Team Captain:
Anouck Hage

Wedstrijdverslag door:
Inge Aartsen

We staan nog steeds bovenaan

Vandaag worden we verwacht op de golfbaan van Zeewolde.
Het wordt een vroege start om 10:00 uur, dus het hele team is om 8:30 uur aanwezig.
Het is net als vorige week, super mooi weer, wat een geluk hebben we daarmee.

Na de overwinning van vorige week hebben we er allemaal heel veel zin in.
Vorige week hebben we onze tegenstanders van Harderwold ontmoet en de leeftijd van twee van de dames is wel erg jong vergeleken bij het team Nunspeet.
Een ervan komt enthousiast vertellen dat ze verkering heeft gehad met mijn zoon!

Na een lekkere cappuccino en een brownie maken we ons klaar om in te slaan. Onze captain Anouck is al weer druk in de weer met de papieren en de indeling.
Zij start als eerste samen met Erna, daarna volgen Petra en Josina en Jos en ik sluiten de rij.

Na de ochtend zijn er twee dubbels gewonnen. Op het terras zien we twee dames van Nunspeet die ook competitie spelen, maar uit komen voor De lage Vuursche.
Er wordt druk heen en weer gekletst.
Eigenlijk willen we wel buiten eten en genieten van het mooie weer, maar de luchttafel is gedekt, dus eten we binnen met het team van Harderwold.

Er is wat onduidelijkheid over de starttijd van de middag en dit betekent dat we een half uur later starten. De dames 36 holes gaan voor. Jammer want het is fijn om na de lunch weer snel te starten.
Gelukkig mogen we om 13:30 uur weer de baan in.
De baan ligt er mooi bij en de greens zijn super snel! Vanochtend waren de greens nog iets langzamer doordat de baan nog een beetje vochtig was. Snelle greens, iets om rekening mee te houden, op de green wordt er toch vaak de hole gewonnen of ……….

Na 18 holes en vaak ook minder holes, komen we allemaal weer enthousiast binnen.
Uiteindelijk met 11-7 gewonnen. Een prima prestatie dames. We staan nog steeds bovenaan. Laten we daar maar van genieten.

Klik hier voor de uitslagen van Dames1 – 27 holes!

Heren 2
Holes: 27
Klasse: 3de
Poule: H224

Team Captain:
Bas Mochtar

Wedstrijdverslag door:
Bas Mochtar

Wel Concordia , maar geen Victoria

Een ieder vroeg opgestaan en met mooi weer op weg naar Friesland vlakbij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen tegen de Twentse club ‘t Sybrook 2.

Onderweg de Alfa V6 in de polder goed op de staart getrapt tot 5000 toeren/min, waarbij even de 200 km werd aangetikt. Golfvoorbereiding in optima forma voor de captain. En in het clubhuis Heidemeer met Bram en andere golfers naar de geweldige verrichtingen van Max Verstappen gekeken. De derde plaats in GP formule 1 China.
Zou ons dat ook lukken in de poule met nog vier wedstrijden te gaan? De derde plaats?

In de ochtend weer met 5-1 achter (alle dubbels net niet), en bij de eerste singles grote krachtsverschillen en net gelijk scores toch met 6-6 binnengekomen. ( totaal 11-7 verloren). Ook hier kwam Bram als laatste met een gehavend onderstel en mank lopend binnen als winnaar. De captain was hem voorgegaan (4/2) en samen hebben we de rest van het team opgepept voor de resterende twee wedstrijden.

De barbecue was gezellig en buiten met het prachtige weer werden leuke anekdotes uitgewisseld. Peter zal aan het einde van de competitie hierover berichten.

Wel Concordia , maar geen Victoria.

Klik hier voor de uitslagen van Heren2 – 27 holes!

Dames1
Holes: 36
Klasse: 1ste
Poule: D6

Team Captain:
Karin van Dalfsen

Wedstrijdverslag door:
Diana Mulder

Knallen met die ballen en gas op de lolly…!

En ook voor ons is de competitie nu echt gestart. Vorige week gastvrouw, maar nu moesten we echt aan de bak.
Bij aankomst op de parkeerplaats van het Rijk van Nijmegen kwam Kaat ons al tegemoet met de teamkleding. Nou ja, de truien dan. Helaas waren de polo’s nog altijd niet gearriveerd. Maar even vlug een teamfoto gemaakt want de truien konden al heel snel uit. De temperatuur zou oplopen naar meer dan 20 graden!

Onze tegenstanders van ’t Zelle uit de Achterhoek kenden sommigen van ons nog uit voorgaande competities. Voor het eerst gingen we als “setjes” de baan in. Wanda en Diana speelden goed samen. Maakte de 1 een foutje, maakte de ander het goed. Na 18 holes bleef de uitslag dan weliswaar onbeslist, maar dit was wel een eerlijke uitslag. Helen-Sue en Francis speelden ook alle 18 holes, maar moesten helaas de winst toch aan de tegenstanders gunnen. Maartje en Kaat daarentegen wonnen overtuigend. Tussenstand 3-3. Voorzichtige conclusie: de “setjes” lijken een goede keus.

Onder een stralend warme zon genoten we van een korte lunch. Om half 3 moest de 1ste flight alweer de baan in. Mijn tegenstandster van ’t Zelle is al jaren dezelfde, eentje waar ik nog nooit van heb gewonnen. Helaas was dat dit jaar ook het geval. Op hole 16 nog 1 up, maar hole 17 een onmogelijke ligging in de bunker, all square. Hole 18 geen excuses, gewoon verprutst :-(. Kan altijd gebeuren, maar extra zuur dat het dan op de laatste hole is.
Gelukkig kwam Helen-Sue wel met de winst binnen, terwijl Kaat en Maartje het helaas strijdend ten onder gingen. 5-9 is dan de stand voor zover wij weten. Maar waar is Francis? Waar is Wanda? We liepen terug naar het clubhuis in verwarring. Wanda had ik onderweg nog gezien, die was als een tijgerin aan het spelen. Eerste 9 holes 1 boven de baan en 3 up bij hole 11. Zou ze inderdaad gewonnen hebben??? En Frances, die had ook iemand onderweg nog gezien terwijl ze ook 3 up stond. Spannend….

Op het terras zaten alleen wat heren, geen dames van Nunspeet. Welnee, die stonden allang onder de douche. Hun tegenstanders van de baan gemept door onze toppertjes. Yes, het eerst punt is binnen 9-9 eindstand.
De andere teams de Sallandsche en de Hattemse, hebben we eigenlijk niet meer gezien. Toen wij gingen eten, gingen zij al naar huis. De Masters kijken en zien hoe Sergio Garcia z’n eerste major won!
Na een lange dag met super mooi weer kijken we terug op een goed resultaat, iedereen heeft een bijdrage geleverd. Hoewel we niet allemaal even tevreden waren, was onze captain dat wel. De kop is eraf, volgende week Pasen en dan naar de Achterhoek. Op ’t Zelle spelen we dan tegen de Hattemse.
Uiteraard gaan we dan voor de volle winst. De “foursomesetjes” zijn aan elkaar gewend dus knallen met die ballen en gas op de lolly…

Klik hier voor de uitslagen van Dames1 – 36holes!

Even voorstellen: Maartje Merx

Mijn naam is Maartje Merx, 42 jaar en ik woon nu 4 jaar in Amersfoort, samen met mijn vriend Jolt Bosch. Nadat ik enkele jaren bij de Kromme Rijn competitie gespeeld had, wilden wij na onze verhuizing van Utrecht naar Amersfoort weer lid worden, nieuwe mensen leren kennen en meer gaan golfen. Wij waren een blauwe maandag lid bij Edda Huzid en via die route geïntroduceerd bij Nunspeet.

Gedurende de week werk ik in de textielbranche als productie manager bij een dames merk en in de weekenden is het hardlopen, tuin en golf!

Hoop jullie te ontmoeten in de baan of op hole 19! Tot snel!

Heren 2
Holes: 36
Klasse: 3de
Poule: H128

Team Captain:
Ronald Gorel

Wedstrijdverslag door:
Ronald Gorel

Weer met beide voetjes op de vloer

De 2de competitiedag, nu op de Edese tegen de Sallandsche. Na onze verrassende overwinning van vorige week waren wij vol goede moed al wisten we dat de Sallandsche het sterkste team in de poule is.

In onze nieuwe truien (die niet lang aan bleven vanwege het superweer), gaan we van start. René en Ronald spelen de 1ste foursome. Een partij die alle kanten heen gaat, van 2 up na 3 holes (een uitstekende start met birdie, par, par) naar 1 down na 6 holes en weer 2 up na 9 holes. Breekpunt is hole 14 waar de tegenstanders de bal maar niet op de hoger gelegen green kunnen krijgen. Uiteindelijk wordt de pot gewonnen met 2/1. Thijs en Paul zijn kansloos tegen hun tegenstanders. Ze maken bijvoorbeeld een birdie maar halven dan alleen maar de hole………. Na een 7/6 verlies kunnen ze vroeg lunchen. Jan Willem en Rob moeten door t/m hole 18 maar ondanks slecht chippen en putten van de tegenstanders op deze hole verliezen ze de hole en de partij (2/0). De captain had stille hoop op een 3-3 na de ochtend maar het werd helaas een 4-2 achterstand.

Na een prima lunch en de nodige analyses van de ochtend gaan we beginnen aan de singles. René en Ronald moeten tegen twee voormalige heren 1 spelers van de Sallandsche. Beiden hebben een handicap van 4.2. René heeft gevochten als een leeuw maar tegen een jongen die constant drives slaat van 250 meter was het niet te doen. Op holes 14 kon René zijn tegenstander feliciteren (5/4). Door Ronalds abnormale handicapverlaging van de zaterdag daarvoor (maandbeker) was de opstelling van ons veranderd en moest Ronald nu de 2de single spelen. Zoals gezegd ook zijn tegenstander speelde van handicap 4,2. Ronald heeft nog 1 up gestaan na een birdie op hole 2 maar tegen een tegenstander die op de parren 4 van 400 meter in 2 op de green ligt was hij kansloos. Ook hij verloor met 5/4. Jan Willem trof een hcp-er 10. Weer zo’n jongen die drives slaat die met het blote oog nauwelijks te volgen zijn. Op een par 5 van 502 meter sloeg de tegenstander bijvoorbeeld driver, ijzer 6 om dan in een greenside bunker te liggen………………… Jan Willem ging eraf met 6/4. Dan drie partijen waarin we vooraf dachten dat er mogelijkheden waren. Paul (ook tegen een hcp-er 10) kon het helaas niet bolwerken. Lang kon hij bijblijven maar ook hij moest zijn tegenstander een hand geven na een 4/2 nederlaag. Thijs presteerde prima. Zijn opponent (hcp 12) speelde prima maar Thijs bracht de partij winnend over de streep. En dan Rob als de 6e single. Tja, steady Rob, laat zich niet gek maken, was licht in het voordeel omdat zijn tegenstander hcp 18 had maar…………………. deze jongen van de Sallandsche golft pas ruim een jaar een beetje serieus. De wedstrijdervaring van Rob en zijn constante spel gaf de doorslag en Rob wint de partij met 5/4. Overall uitslag 12-6 verlies en daar is de captain tevreden mee! Ons team heeft naar behoren gepresteerd. We zijn niet afgedroogd en hebben goed tegenstand geboden. Complimenten ook naar Jan, onze reserve van vandaag die regelmatig tussenstanden doorgaf en zorgde voor de peptalks.

Na afloop van de bijzonder sportieve strijd kregen we complimenten van de Sallandsche over de geboden tegenstand. En het is weliswaar een jong team qua leeftijd maar menig team kan wat leren over hun volwassen gedrag in de wedstrijden. En dat de bediening af en toe om een ID vraagt als ze een biertje bestellen, dat went vanzelf. Het was een topdag maar ons team weet weer waar we thuishoren. We staan weer met beide voetjes op de vloer. Ondanks het verlies staan we nog nr. 1 in de poule maar dat is na de 3de competitiedag voorbij. Kampioen gaan we niet worden maar we gaan nog steeds voor een podiumplek!

De sfeer in de poule is uitstekend. Alleen een gedeelte van het team uit Welderen neemt niet deel aan het diner. De twee mensen van Welderen die wel mee-eten zijn hier zelf zeer ontstemd over en generen zich voor hun teamgenoten.Over 2 weken zijn we gastheer. We zijn heel benieuwd hoe al die longhitters het op Nunspeet gaan doen.

Klik hier voor de uitslagen van Heren2 – 36 holes!