Het ‘Wel&Wee’ van 31 maart 2017

Het ‘Wel&Wee’ van 31 maart 2017 2017-09-10T15:02:39+00:00

Heren1 senioren
Holes: 27
Klasse: Hoofd
Poule: P1

Team Captain:
Harry van Dalfsen

Wedstrijdverslag door:
Harry van Dalfsen

Welkom in de Hoofdklasse!

Welkom in de Hoofdklasse! Een opmerking met een duidelijke grappige ondertoon werd geplaatst nadat wij hadden verloren met 16-2 van Hattem1.
De uitslag doet vermoeden dat ons team geen enkele kans heeft gehad in de 1ste wedstrijd van dit competitieseizoen op de Hilversumsche Golf Club. Niets is minder waar, ondanks het feit dat de gemiddelde playing handicap van Hattem fors lager was.
Natuurlijk kwam de uitslag hard aan, maar dat wij zijn weggespeeld gaat te ver. De meeste spelers van mijn team en dat gold ook voor mijzelf, gaven aan goed te hebben gespeeld, maar de kansen die men kreeg niet te hebben benut. Tegen een ervaren Hoofdklasser als Hattem1 is dat “killing” zoals ook bleek.

Ik kan mij niet herinneren dat wij ooit een 1ste wedstrijd in een competitie hebben gewonnen. In ieder geval niet zolang ik deel uit maak van Heren1 senioren. In de wedstrijden daarop ging het altijd een stuk beter, met een goed eindresultaat in de competitiestand.
Laat ik mij als captain daar maar aan optrekken.

Ook De Hoge Klei heeft vrijdag met 16-2 verloren en de mededeling van de captain van de Hilversumsche dat handhaving in de Hoofdklasse hun doelstelling was, geeft mij genoeg hoop op een beter resultaat in de komende wedstrijden. Het winnen van 1 wedstrijd zou voldoende moeten zijn voor handhaving op het hoogste niveau.

Eén echt goede dag moet ons toch gegund zijn!

Klik hier voor de uitslagen van Heren1 senioren!

Heren1 Dubbel9
Holes: 18
Klasse: 3de
Poule: P227

Team Captain:
Chris Westerink

Wedstrijdverslag door:
Chris Westerink

Overtuigend gewonnen!

Onze eerste competitiewedstrijd van 2017 speelden we op De Noordhollandse. Door onze (te) late opgave spelen we alle wedstrijden in Noord-Holland, van Alkmaar tot Den Helder. Onze eerste wedstrijd in Alkmaar was dus relatief dichtbij. Gelukkig waren de files opgelost en reden we in ruim 1,5 uur naar de plaats van bestemming.

Een mooi clubhuis en een redelijk overzichtelijke, niet al te moeilijke polderbaan, waar goed op te spelen was. De wedstijd verliep goed, behalve de laatste holes voor de vier laatste flights, die in een flinke regenbui de wedstrijd hebben afgewerkt.

Het biertje na afloop smaakte prima, evenals de hapjes.
Ook het diner was prima verzorgd en onze gastheer memoreerde dat hij blij was met de toevoeging van De Nunspeetse, omdat zij veelal in hetzelfde kringetje teams ronddraaiden. Dus vers bloed en een baan buiten de regio. (trouwens, voor ons team vier banen buiten onze regio).

We wonnen overtuigend met 30-6 en de terugreis verliep zonder verdere problemen.

Klik hier voor de uitslagen van Heren1 Dubbel9!

Heren 2 senioren
Holes: 27
Klasse: 3de
Poule: P21

Team Captain:
Rinus van Heerde

Wedstrijdverslag door:

Nog geen verslag ontvangen

Maar de heren klinken op een prachtige overwinning!

Klik hier voor de uitslagen van Heren2 senioren!

Heren 3 senioren
Holes: 27
Klasse: 4de
Poule: P65

Team Captain:
Jan Goemans

Wedstrijdverslag door:

Nog geen verslag ontvangen

 

Klik hier voor de uitslagen van Heren3 senioren!