Het ‘Wel&Wee’ van 14 april 2017

Het ‘Wel&Wee’ van 14 april 2017 2017-09-10T15:02:37+00:00

Heren1 senioren
Holes: 27
Klasse: Hoofd
Poule: P1

Team Captain:
Harry van Dalfsen

Wedstrijdverslag door:
Harry van Dalfsen

Op de Koninklijke Haagsche

Vrijdag jl. vroeg voor de 2de competitiewedstrijd in de Hoofdklasse voor dit seizoen. Deze keer richting het ‘Westen’ nl. de Koninklijke Golfclub de Haagsche.

Wat wil een golfer nog meer. Competitie spelen op de mooiste golfbaan van Nederland en in de top 10 van Europa.

Drie weken geleden hadden wij als team op de Haagsche voorgespeeld en de scores die wij toen noteerden gaf hoop op een goed resultaat. Een zeker optimisme was duidelijk aanwezig.

Tegenstander dit keer was De Hoge Kleij. Als er al een wedstrijd in deze competitie gewonnen zou kunnen worden dan was tegen deze tegenstander. Twee wedstrijden gespeeld en twee verloren. Deze partij was dus min of meer cruciaal voor handhaving in de Hoofdklasse.

Met vertrouwen werden de Greensomes ingezet. Na 2 uur spelen was de teleurstelling toch redelijk groot. Het was ons niet gelukt om de morgen met een voorsprong af te sluiten. 1-5.

Harry en Henri wisten alleen hun partij gelijk te spelen. Kees en Marcel verloren op de laatste hole. Ook nu weer werd geconstateerd dat de uitslag best in ons voordeel had kunnen uitpakken. De verschillen waren klein, maar de geboden kansen werden niet benut.

De hoop op een goed resultaat was nog niet verloren, maar helaas konden wij ook in de singles geen goed resultaat afdwingen. Chapeau voor Marcel en Robert. Zij wisten hun partij winnend af te sluiten. Eindstand 5-13.

Vermoeid, de Haagsche is een zware baan, en toch wel teleurgesteld onder de douche om de spirit weer op te pakken aan de bar en het gezamenlijke diner.

Enig lichtpunt was wel dat wij als gastheer op De Nunspeetse ons visitekaartje duidelijk hadden afgegeven. De lunch, borrelhap en diner was vele malen beter dan op de prestigieuze Koninklijke Haagsche. Eerlijk gezegd had ik het liever andersom gehad.

Klik hier voor de uitslagen van Heren1 senioren!

Heren1 Dubbel9
Holes: 18
Klasse: 3de
Poule: P227

Team Captain:
Chris Westerink

Wedstrijdverslag door:
Chris Westerink

Beemster op de werelderfgoedlijst

Vol goede moed vertrokken wij om 9:00 uur uit Nunspeet voor de wedstrijd tegen de Noordhollandse op de baan van Middenbeemster. Daar werd ons verteld dat de naam van de club veranderd was van “Golfbaan Beemster” in “Kavel 2”, Beemster.

Dit i.v.m. de plaatsing van de Beemster op de werelderfgoedlijst (heeft verder niets met golf te maken, maar is goed voor de algemene ontwikkeling).

Tijdens de koffie even op de foto, omdat Willem Hoefakker in ons team inviel.

Een negen-holes-baan, die speciaal aangepast was, omdat hij niet voldeed aan de normen van de NGF. Van verschillende holes was de afslag (tijdelijk) naar achteren verplaatst.
Hierdoor waren er twee afslagen die een andere fairway kruisten. Lastig, maar wel goed geregeld. Op iedere kruising stond iemand, die aangaf wie moest wachten en wie er door mocht. Zowel de greens als de fairways lagen er goed bij, maar waren spijkerhard waardoor de bal vaak ver doorrolde (was soms ook in je voordeel). Er waren veel laterale waterhindernissen en ook sloten dwars over de fairway. Als je er overheen wilde moest je vaak hard slaan met als resultaat dat je er toch insloeg of op de damestee lag. De veilige optie pakte ook vaak verkeerd uit want nam je een club minder en dan rustig slaan, dan raakte je hem vaak zo goed dat je alsnog in het water lag.

We hielden het de hele dag droog en in de namiddag kwam er zowaar nog een waterig zonnetje. Na afloop waren er de gebruikelijke hapjes bij de borrel en werden de wedstrijden nog eens doorgenomen.

Als diner een prima, smakelijke barbecue. De terugreis verliep zonder problemen. We konden weer terugzien op een prima golfdag.

O ja, we verloren met 16-20.

Klik hier voor de uitslagen van Heren1 Dubbel9!

Heren 2 senioren
Holes: 27
Klasse: 3de
Poule: P21

Team Captain:
Rinus van Heerde

Wedstrijdverslag door:

De rustende Balspotters wensen U een Goede Vrijdag op Zeewolde

Klik hier voor de uitslagen van Heren2 senioren!